Na het weekend opnieuw 20 graden

Gisteren leek het wel april

Na het weekend opnieuw 20 graden
Het is momenteel vrij zacht in Oostenrijk. Zo steeg de temperatuur gisteren voor het eerst dit jaar naar ruim 20 graden. Dat is bijzonder vroeg, normaal zien we de eerste 20-er in Oostenrijk pas half maart. En het blijft niet enkel bij de 20-er van gisteren. Zo wordt het na dit weekend opnieuw 20 graden! Dat zijn natuurlijk niet de temperaturen die we wensen tijdens de voorjaarsvakantie.

Vandaag is het even minder mooi weer. Na een vrij zonnige zaterdag is het vandaag vooral bewolkt. Slechts af en toe breekt de zon door en uit de bewolking valt vanaf het Inntal oostwaarts enige tijd regen. Daarbij ligt de sneeuwgrens tussen de 1400 en 1600 meter, in Tirol op 1800 meter. Ook staat er veel wind, in de bergen soms stormachtig.

Vanavond kan er nog enige tijd wat regen vallen, maar in de nacht wordt het overal droog. Uiteindelijk klaart het op en kan er gemakkelijk wat mist of nevel ontstaan.

Morgen volgt prachtig kaiserwetter, maar het is wel erg zacht voor februari. De vorstgrens stijgt opnieuw naar de 3000 meter en hieronder dooit het dus. Vooral aan de zonkant zullen de skipistes snel slecht en pappig worden. Aan de schaduwkant kan de lage luchtvochtigheid in combinatie met weinig wind ervoor zorgen dat de skipistes best prima blijven. Maar kleed je vooral niet te warm aan want op 1500 meter is het 8 graden, in de dalen 10 tot 17 graden.

Dinsdag volgt opnieuw een prachtige maar warme dag. Na een nog wat frisse start stijgt de temperatuur in de dalen gemakkelijk naar 14 tot 20 graden. De 20 graden zien we opnieuw in de lagere dalen aan de noordkant. Later op de dag trekken er sluierwolken over waar de zon soms schuil achter gaat.

Woensdag wisselen wolkenvelden en zon af. Het blijft droog en vrij zacht, met in de dalen 10 tot 16 graden. Donderdag slaat het weer om, met meer bewolking en later regen. Enkele modellen laten een kou-uitbraak toe met sneeuw. Maar dit is nog erg onzeker. Zo zijn de kansen op aanhoudend zacht weer net zo groot. Kortom het blijft spannend of de winter deze voorjaarsvakantie nog wel terug komt. Voorlopig lijkt het wel april…

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×