Weekend vol met sneeuw, regen, zon en storm

Het weekend belooft turbulent te verlopen met soms stormachtige condities. Het is ook daarom dat vandaag de grote afdaling van de hahnenkammrennen wordt georganiseerd ipv zaterdag. Want vandaag is het nog vrij rustig.


Vandaag is het relatief rustig maar zéér koud weer. Op de meeste plaatsen is het deze ochtend zwaar bewolkt en valt er wat lichte sneeuw. Later vandaag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. Uitzondering blijft het Salzburgerland waar het bewolkt blijft. Vanaf Kufstein Oostwaarts blijven er sneeuwbuien vallen. Lokaal kan er nog maximaal 5 centimeter vallen. Uiteindelijk verloopt de namiddag nog aardig zonnig. Op 1500 meter is het 14 graden onder nul, op 3000 meter 22 graden onder nul.


Komende nacht is het in de Alpen helder en windstil terwijl het juist bewolkt en flink waait in het Flachland. Hierdoor grote verschillen in de temperatuur. In de Alpendalen vriest het 15 tot 20 graden terwijl het in het Flachland slechts enkele graden vriest. Aan het eind van de nacht raakt het bewolkt en begint het vanuit Vorarlberg te sneeuwen.


Morgen starten we de dag met intensieve sneeuwval over de hele Noordkant. De sneeuwval behoort bij een warmtefront dat overtrekt. De temperatuur stijgt snel richting de 0 graden en tot 1500 meter er ook iets overheen. In de middag wordt het droger. Behalve vanaf het Tirolerunterland tot in het Wienerwald., hier ook 15 tot 30 centimeter verse sneeuw. Onder de 1000 meter gaat de sneeuw helaas over in regen en ijzel. Daarbij staat een stormachtige wind die soms uithaalt naar 80 tot 100km/u. Kortom een beetje storm.

In de nacht naar zondag wordt het helder en vriest het lokaal weer streng.

Zondag is het eventjes tijdelijk wat rustiger. Tussen het warmtefront van zaterdag en koufront voor de maandag in wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Het is milder met dooi temperaturen tot 1300 meter. De dooi is maar van korte duur want in de nacht trekt het koufront over.


Maandag sneeuwt het weer tijdens een zwakke nordstau. Hoeveel er exact valt is nog onzeker. Ook de dinsdag en woensdag verlopen weer koud met een paar sneeuwkansen. We gaan het volgen.

Jeroen Elferink

Vos Baarn jan 2019

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht