Weekend brengt sneeuwval aan de noordkant

Vandaag domineert opnieuw de bewolking in Oostenrijk met verspreid over de dag enkele regengebieden. De sneeuwgrens ligt daarbij tussen de 1300 meter in Vorarlberg en 1900 meter in Kärnten. De regengebieden hebben een buiig karakter waardoor een klap onweer of hagel niet valt uit te sluiten. Tussen de buien door is soms een knipoog van de zon zichtbaar en daarbij is het mild. Temperaturen tussen de 5 en 13 graden. Op 1500 meter is het rond of iets boven nul.


Morgen wordt de lucht kouder in Oostenrijk, en komt de winter in de bergen terug. De sneeuwgrens ligt in de ochtend rond de 1500 meter maar zakt in de loop van de dag en avond naar 900 meter. Daarbij staat er een stevige noordwestenwind en zijn er vooral in de middag perioden met intensieve regen of sneeuwval. Toch komt het niet tot een dump met 10 tot maximaal 20cm sneeuw in de bergen.

Zaterdag is het koel en winters in de bergen. Aan de noordkant blijft het bewolkt met zo nu en dan winterse buien. De sneeuwgrens pendelt tussen de 500 en 1000 meter. Later op de dag wordt het overal droog. Door de komst van een zwak hogedrukgebied verloopt de nacht naar zondag helder. Het kan daardoor streng vriezen.


Zondagochtend is het eerst nog helder. In de loop van de dag neemt de bewolking toe op nadering van een nieuwe storing. Aan het eind van de middag volgt sneeuwval in Vorarlberg. Zondagavond en in de nacht naar maandag houdt de sneeuwval aan. Daarbij zakt de sneeuwgrens naar 1000 tot 400 meter!

Na het weekend heerst er nog enige onzekerheid. Het lijkt eerst nog koud te blijven met hogedrukweer. Later op de termijn zijn alle opties mogelijk. Daarom laten we voor vandaag de langere termijn voor wat het is.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht