Tijdens het weekend tijdelijk minder buien


Tijdens het weekend tijdelijk minder buien

Het stromingspatroon ligt min of meer de komende tijd muurvast. Een rug van hogedruk ligt vrijwel constant vanaf de Azoren richting de Noordzee, daardoor is het in de Benelux aanhoudend stabiel zonnig en warm zomerweer. De eerste decade van juni loopt in Nederland met een gemiddelde van 18,5 graden tegenover 15 normaal flink te warm. Echter kunnen we dat niet van Oostenrijk zeggen, het Alpenland ligt constant aan de verkeerde kant van het hogedrukgebied. Vochtige en onstabiele lucht hoopt zich constant op en we zien ook dagelijks buien ontstaan. Toch krijgt het hogedrukgebied tijdens het weekend tijdelijk meer vat op het weer in Oostenrijk en zullen er minder buien volgen.

Het weerbeeld; buien in het westen en vanaf 1800 meter ook nog sneeuwresten!

Vandaag start de dag met wolkenvelden en zon. Vrijwel overal start de dag nog droog, maar al snel vormen zich de eerste stapelwolken in met name de west-helft van het land. Nog voor het middaguur volgen dan enkele felle buien met opnieuw een klap onweer of wat hagel. Ten oosten van de lijn Salzburg-Villach zullen de buien in mindere getale voorkomen en is het vooral vriendelijk weer. Helemaal droog blijft het opnieuw in het uiterste oosten met ook hier de meeste zonneschijn. Temperatuur varieert daarbij tussen de 22 graden op de warmste plekken in het Rijndal tot een zomerse 27 in Wenen.

Vanavond is het tijdelijk droger maar vanuit Duitsland trekken nieuwe buien met name de noord Alpen binnen. Eigenlijk de hele nachtelijke periode is tussen Innsbruck en Linz regen mogelijk, terwijl het aan de zuidkant droog blijft.


Morgenochtend liggen deze buien nog over min of meer dezelfde regio, hier verloopt de donderdag ook druilerig en met 21 tot 23 graden ietsjes koeler. Gedurende de dag activeren de buien weer en morgen kan er zelfs een onweersbui in het oosten vallen. Overal verwachten we wel tenminste 1 regenbui. Aan de zuidkant kunnen de buien heftig uitpakken met windstoten, onweer en hagel. Het wordt afhankelijk van de hoeveelheid zon 21 tot 26 graden. Tussen de buien door kan het benauwd aanvoelen.

Vrijdag vallen vooral de buien in het oosten en wordt het in het westen door de toenemende invloed van het hoog al beter weer. De meeste zon zien we in Tirol en Vorarlberg. De meeste en felste buien vallen in Stiermarken en Burgenland, met 24 tot 27 graden is het weer iets warmer dan de donderdag.

Het weekend brengt mooi zomerweer met zon en wolkenvelden. De kans op een bui is vrij klein en met 24 tot 28 graden is het perfect zwembadweer. Na het weekend neemt de kans op buien opnieuw toe, we zijn er dus nog niet vanaf.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Grittlmühle grote afsluitbanner

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht