Na het weekend weer nieuwe sneeuwval

Na het weekend weer nieuwe sneeuwval

soll1 Voor we beginnen met het weerbericht blikken we nog eventjes kort terug op gisteren. Wat was het toch Kaiserwetter gistermiddag. Dit was Söll, in Skiwelt, na de sneeuwval. Wat zou dat toch genieten zijn geweest.

lichtedooi1
Dit weekend is er van tijd tot tijd ruimte voor de zon. Helaas, door een lichte föhn, gaat het wel tijdelijk dooien tot 1800 meter. Op 1500 meter kan het opwarmen tot 4 graden. Deze föhn wordt helaas veroorzaakt door een lagedrukgebied dat boven Frankrijk ligt.

news_16021518_16021112
Na het weekend trekt het lagedrukgebied richting Oost-Europa weg en komt Oostenrijk aan de koudere zijde te liggen. Koude continentale lucht stroomt over Oostenrijk. Daarbij sneeuwt het eerst nog op de maandag en dinsdag tot in de lagere dalen. Er kan weer 10 tot 15cm erbij komen.

tmin_16021712_16021112
Hierna wordt de lucht droger en is er ook weer ruimte voor de zon. Daarbij is het lekker koud, met op 1500 meter temperaturen rond de -5 graden. In de nachten is er ruimte voor strenge vorst.

Hopelijk blijft de kou lang erin en zien we de oceaanlucht eventjes niet meer terug in de Alpen. Voor nu een fijn (ski)weekend !

Jeroen Elferink

12695542_10207601793397141_825414937_o
En nog eventjes een toetje, ook gisteren gemaakt. Wie weet waar ? Dank voor het sturen Bart Ramakers

728x90-Bizztravel

(Visited 62 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

5 reacties

 1. simba schreef:

  Is dat niet de zes zit Lift aan de linkerkant in Brixen als je met de gondel omhoog komt. In de verte zie ik precies de hoge salve. Alé dat denk ik toch ?

 2. Robbert schreef:

  Dat is de 6-er vanaf het iglo dorp Hochbrixen richting Hohe Salve over de 2 en 2b. Deze komt onderaan de zwarte 2c uit. Super afdaling trouwens.

 3. Ron schreef:

  Dit is nr:2, de Kälberalm abfahrt,daar waar de foto gemaakt is komt ook de nr:2b, de Kälberalm Südabfahrt samen. Deze was in de week 2 toen ik aanwezig was nog gesloten. De 2b Kälberalm Südabfahrt is een hele mooie piste met een redelijk steil stuk (rood met een zwart randje) bijzonder geschikt voor je s’morgens op warm of in te skieen. Ik heb deze piste dit jaar heel erg gemist en heb me voor genomen als deze niet open is gewoon niet af te reizen. ” Basta “.

 4. Eric schreef:

  Kalbersalve it is 🙂

 5. Bastiaan schreef:

  De stoeltjeslift bij hochbrixen als je richting Hofgarten wil gaan net voor bij het iglodorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.