Tijdens het weekend zomerse temperaturen

Tijdens het weekend zomerse temperaturen

De winter is maar niet weg te krijgen uit de Oostenrijkse Alpen. Ondertussen heeft dit voorjaar grote gelijkenissen met het voorjaar van 2013. Het is namelijk vrij koel, erg nat en vaak winters in de bergen. Maar beter weer is onderweg, want komend weekend zien we zowaar zomerse temperaturen.

Vanmorgen is het vrijwel overal droog en in de westelijke en zuidelijke deelstaten schijnt geregeld de zon. Gedurende de dag ontstaan stapelwolken, maar trekken ook enkele wolkenvelden over. De kans op een bui is niet al te groot en met 13 tot 17 graden is het al iets warmer dan de voorgaande dagen.

Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft op een lokale bui rondom de hoofdkam na overal droog. Ook wordt het nog wat warmer met maximaal 16 tot 20 graden. De 20 graden vinden we in Tirol en Karinthië.

Verwachting voor zondag

Tijdens het weekend draait de wind naar het zuidoosten en warmere lucht bereikt de Oostenrijkse Alpen. Op zaterdag zien we nog geen zomerse temperaturen maar zondag kan het op veel plaatsen 25 graden worden. Zaterdag kan nog een bui vallen, zondag is het vooral flink zonnig.

Ook na het weekend blijft het warm en vaak zwoel. Dagelijks krijgen we zomerse temperaturen, maar ook onweersbuien zijn mogelijk.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...