Weekend zonnig, sneeuw op vrijdag

Zell am See 03-03-21 1700

Weekend zonnig, sneeuw op vrijdag

Dit weekend verloopt zonnig met kans op sneeuw op vrijdag toch komt de winter niet terug maar blijft het ook na het weekend aan de te warme kant.

In aanloop naar wat tijdelijk kouder weer is het vandaag mild en vanuit het noorden trekken meer en meer wolken het land binnen. In de namiddag  kan in het westen uit deze bewolking lichte neerslag vallen. De sneeuwgrens is vandaag nog hoog boven de 1500 meter. Voor de zon moet je in het zuiden zijn.

Met een licht tot matige wind uit het zuiden zullen de middagtemperaturen stijgen naar 10 tot 18 graden, hoogste temperaturen zijn in het zuiden van Stiermarken en Burgenland. Op een hoogte van 2000 meter wordt het 0 tot 4 graden.

Morgen is het aanzienlijk kouder, de hele dag is het bewolkt met af en toe regen of sneeuwval. De sneeuwgrens zakt deze dag van 1300 tot 300 meter. De zon zal vooral in het zuiden zich laten zien maar ook hier kan er een bui mogelijk zijn. Met een sterke wind uit het noorden komen de middagtemperaturen uit op -2 in het noorden tot 12 graden in het zuiden. Op 2000 meter zal het min 10 tot min 4 graden gaan worden.

Weekend

Zaterdag begint koud met een temperatuur tussen de -9 en 0 graden, toch blijft het overwegend zonnig. Alleen op de hoofdkam van de Alpen en in Oost-Tirol kunnen restwolken wat hardnekkiger zijn waaruit de laatste sneeuwvlokken kunnen dwarrelen. De wind zal licht tot matig zijn uit noord tot oost waarbij de middagtemperaturen uiteindelijk stijgen naar 2 tot 9 graden.

Zondag zal onder invloed van een hogedrukgebied veel zon brengen maar in het zuiden en oosten kunnen er wat wolken voorbij drijven. Hardnekkige bewolking kunnen in het westen voorkomen, maar overal zal het tot de avond droog blijven. Met een lichte tot matige wind uit het zuiden tot westen liggen de temperaturen in de middag tussen de 4 en 12 graden.

Na het weekend is het onzeker daarover morgen wellicht meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht