Weekendje weg naar Oostenrijk

Hohe Salve Zomer

Weekendje weg naar Oostenrijk. Het klinkt onwerkelijk om te doen maar als je wilt is alles mogelijk. Zo had ik een paar weken het idee om weekend te plannen naar Brixen Im Thale.

Contact opgenomen met onze vaste Gasthof, Brixnerwirt, en aangegeven dat ik graag onze 14e trouwdag in Brixen Im Thale wilde vieren. Vrijdag avond het vertrek naar Oostenrijk en op dinsdag weer terug naar huis. Drie dagen genieten in de Alpen.

Zaterdag morgen waren we al vrij vroeg in Oostenrijk. Ingecheckt en genoten van een lekker ontbijt met natuurlijk Kaiser broodjes. Daarna onze koffers naar de kamer gebracht en een uurtje bijgeslapen.

Brixen im Thale Zomer

Al snel prikkelde het om een drie daagse wandelpas te kopen en naar HochBrixen te gaan. Op de zaterdag alleen even naar de SillerAlm – inmiddels onze vaste stek – om hallo te zeggen en te genieten van de Alpenlucht. Het weekend lekker beginnen met een biertje en een Schnaps van het huis.

Op zondag hebben we heerlijk de wandelschoenen aangedaan en zijn we met onze Golden Retrievers naar de Hohe Salve gelopen. Met de lift naar HochBrixen, vandaar via de Silleralm naar HochSöll gelopen en met de lift naar de Hohe Salve. Inmiddels was het tijd voor de lunch en hebben we heerlijk op het draaiende terras gezeten.

Hohe Salve Draaiend Terras

Via het wandelpad zijn we weer richting HochBrixen gelopen. Bijna bij de gondelbaan hebben we ervoor gekozen om bij de FilzAlm nog een bezoek aan het terras te brengen voor we onze dag afsloten.

Brixen im Thale Revisionarbeiten

Voor ons was het maandag een verassing dat de Gondel naar HochBrixen buiten gebruik bleek te zijn. Dit hadden we niet verwacht. Twee dagenlang bleek er onderhoud uitgevoerd te worden aan deze gondel waardoor we ons wandelplan even moesten bijstellen. De SkiWeltbahn naar de Choralpe was wel open.  Deze gondel is alleen in de winter in gebruik of bij evenementen.

Dus we gingen richting Westendorf om vervolgens de afdaling naar Westendorf te maken.

Westendorf wandelpad

De borden geven aan dat het om een wandeling gaat van circa drie uur. In Westendorf kunnen we dan de Alpenrosenbahn weer naar boven nemen en via de Chorealpe de gondel terug naar Brixen im Thale. De wandeling die we hebben gekozen bleek soms best intensief te zijn. Ook hebben we een stuk door de weide moeten lopen waarin de koeien stonden. Daarover later meer in een blog.

Deze afdaling had van alles. Van smalle bospaden met veel boomwortels tot steilere hellingen en brede wandelpaden.

We begonnen in de mist en naar mate we meer richting Westendorf liepen werd het zicht beter en werd het zonniger.

Brixen im Thale Söll Silleralm

Brixen im Thale Söll

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht