Weer een Lawine ongeluk en Nederlander overleden

 

Weer een Lawine ongeluk en Nederlander overleden

Lawine

Zeitungsfoto.at

Twee doden in St Anton

Bij de Hinteren Rendl am Arlberg zijn weer 2 personen door een Lawine meegenomen en hebben het helaas niet overleefd. Ze werden op meer dan 2,5 meter onder de sneeuw gevonden. Vanmiddag kwam deze lawine om 12:30 naar beneden. Er werden in eerste instantie 3 mensen door de Lawine gegrepen maar 1 persoon kon gered worden. Deze week zijn er al 7 mensen in Oostenrijk door de zogenaamde ?witte dood? overleden.

De identiteit staat nog niet vast. Bij deze redding hebben meegedaan de Alpenpolitie, 20 man bergrettung, 3 lawinehonden en 2 helikopters.

Lawine gevaar was matig

De deskundigen hadden het gevaar boven de 2.200 meter  ingeschat als matig. Daar beneden was het gering maar in de middag zou ook eea weer naar matig gaan (Lawinestufe 2)

Nederlander als nog overleden

Afgelopen maandag was er een lawine in Sölden. Daarbij was een Nederlander betrokken. Een 35 jarige Nederlander was ongeveer 18 minuten onder de sneeuw. Is daarna gevonden en gereanimeerd. Helaas afgelopen donderdagavond is hij overleden aan zware verwondingen.  RIP

We melden het van de week al. Laat dit aub eens stoppen. Mensen wees verstandig blijf op de piste we blijven het roepen. Wij vrezen alleen dat dit niet het laatste bericht is dit seizoen.

Tiroler Tageszeitung

Ski Outlet logo 284 254                     Online Skishop.nl

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...