WEERALARM: sneeuwchaos opkomst in Oostenrijk!

Het is begonnen, de verwachte sneeuwstorm trekt deze avond langzaam Oostenrijk binnen. De komende 48-uur zullen in het teken staan van extreme sneeuwhoeveelheden, harde windstoten en blizzards. Vele Oostenrijkse Alpendorpen kunnen dit weekend ingesneeuwd raken. Door de combinatie van veel verse sneeuw en wind zullen ook vele lawine’s ontstaan. Ook zullen omvallende bomen en elektriciteitsmasten wegen kunnen sperren. In vele dalen wordt 80 tot 150 centimeter verse sneeuw verwacht!

Het Oostenrijkse ZAMG heeft vanaf vanavond tot zondagmiddag een weeralarm afgegeven. Het weeralarm geldt voor de deelstaten Tirol, Salzburgerland, Oberösterreich en Stiermarken.

Vanavond en vooral vannacht begint de sneeuwval. Vanuit het Noorden worden wolken dikker en trekt de wind aan. De sneeuwval intensiveert meer en meer en uiteindelijk zijn er al blizzard-achtige condities mogelijk. Op de bergen staat een harde wind met windstoten tussen de 90 en 120 km/u.

Morgenmiddag bereikt de sneeuwstorm en daarbijhorende sneeuwchaos zijn climax. Het sneeuwt de hele dag heftig door. Vooral Oostwaarts vanaf Innsbruck sneeuwt het extreem. Soms worden er sneeuwintensiteiten gehaald van 5 tot 10cm per uur. Met zulke condities zal men geen hand voor ogen zien. Door de wind en het gewicht van de sneeuw kunnen bomen en elektriciteitsmasten het begeven. Hierdoor kan de stroom ook uitvallen. Op grote schaal zullen er ook lawines ontstaan. ADVIES: Blijf vooral lekker binnen. Naar verwachting zullen vele wegen sluiten en zal de OBB het treinverkeer grotendeels staken. En met zulke condities zullen ook vele skiliften sluiten. Uiteindelijk valt er 80 tot 150cm sneeuw verspreid over 48 uur.

De extreme sneeuwval valt samen met het terugreisweekend van de kerstvakantie. Ook in Zuid Duitsland gaat het flink sneeuwen en stormen. Lokale weerdiensten verwachten ook hier een sneeuwchaos. Wie dit weekend terug wilt rijden kan het beste de zaterdag mijden. De kans om ingesneeuwd in een file te raken is zéér groot.

Pas maandag is het langere tijd echt droog. Voor wie het mogelijk is adviseren we om deze dag te pakken voor de terugreis.

Dergelijke beelden zoals hierboven zullen we de komende 48 uur opnieuw in Oostenrijk en Zuid Duitsland verwachten.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht