Weeralarm: storm, één meter sneeuw en veel regen


Weeralarm: storm, één meter sneeuw en veel regen

Storm, één meter sneeuw en veel regen. Het weer tijdens de start van de kerstvakantie is dit jaar erg turbulent.

Storm Pia, die ook in Duitsland huishoudt, bereikt deze donderdagavond Oostenrijk. Het Oostenrijkse KNMI (ZAMG) heeft voor vrijwel alle deelstaten een weeralarm afgegeven.
Een sterk windveld met windsnelheden van 80 tot 110 km/u bereikt deze avond Oostenrijk. Op de bergtoppen zijn vrijdag windsnelheden tot zelfs 130 of 140 km/u mogelijk. De storm houdt tot zeker zaterdag aan.

Naast stormwinden wordt ook veel neerslag en sneeuwval verwacht. Dit was vanmorgen al in het weerbericht te lezen. In vrijwel alle dalen gaat het om een flinke hoeveelheid regen. Zo valt in veel regio’s 40 tot 80 millimeter regen. Tezamen met smeltwater kan dit tot overstromingen of andere overlast zorgen. Boven 800 meter in het oosten en 1300 meter in het westen valt de neerslag in de vorm van sneeuw. Hier gaat een enorme bak sneeuw vallen. Zo valt in het Arlgebergte of de Hohe Tauern meer dan één meter sneeuw. Samen met de wind zorgt dit voor een sneeuwstorm en verstuivingen.

Wie trouwens vrijdag óf zaterdag over een bergpas moet (zoals de Fernpass of Arlbergpass), moet ook sneeuwkettingen meenemen. Hier zullen de wegen op de top van de pas slecht begaanbaar zijn door de sneeuw en eventuele sneeuwverstuivingen.

Morgenochtend is er weer een nieuw weerbericht met de laatste info over de storm.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×