Weerbericht Afrikaanse warmte voor Oostenrijk

WEERBERICHT: AFRIKAANSE WARMTE VOOR OOSTENRIJK

De komende dagen wordt het tropisch warm in Centraal Europa. Dit alles wordt veroorzaakt door een flinke stormdepressie ten westen van Ierland. Hierdoor wordt een zuidelijk stromingspatroon in de steigers gezet. De lucht die de komende dagen over de Alpen blaast is rechtstreeks afkomstig vanuit Afrika. Warme Saharalucht valt ons ten deel. De details:

ZATERDAG:

Het wordt warm en op sommige plaatsen kan de tropische 30°c al zo vroeg in het jaar geslecht worden. De wind is zuidelijk en voert keer op keer warme lucht aan. Om te illustreren hoe warm het is kun je het beste een kaartje van de vorstgrens bekijken. De vorstgrens gaat al richting de 4000 meter. Op 5000 meter (in de Alpen gaat geen berg zo hoog) is het slechts -10°c. En dat is bizar warm voor begin april. Ook op 2000 meter gaat het richting de 20°c. Er is veel zon maar een klein stapelwolkje is door de hoge temperaturen hier en daar niet uitgesloten.

ZONDAG:

Hatseflats! Het is 7 april en op veel meer plaatsten is de tropische 30°c haalbaar. Op de thermometer gaan we nog een streepje of 2 hoger. De onafgebroken aanvoer van warme lucht uit de Sahara gaat onverminderd door. De vorstgrens gaat richting de 4500 meter. Gemiddeld zal de temperatuur in veel dalen een aangename zomerse 25°c aanwijzen. Het warmst wordt het noordoosten.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Ook maandag is het nog droog en warm maar er zit al wel een verandering in het weer aan te komen. Het wordt wat vochtiger en klammer. Het blijft echter droog. Op dinsdag raken we in de meteo roller coaster en duikt de temperatuur zo’n 20°c in 24 uur. En dat kan vanuit het westen wel eens gepaard gaan met ge-boem en geknetter. Een koufront komt dinsdag aangesneld en verjaagd het warme weer. De rest van de week verloopt dan weer wisselvallig en geheel normaal voor deze tijd van het jaar.

Geniet van het warme weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×