Weerbericht Code Oranje lokaal 120 mm regen mogelijk

Tauern Autobahn

Weerbericht Code Oranje lokaal 120 mm regen mogelijk. Een mooie week zal zoals zo vaak afgesloten worden met het vallen  van water. Dit keer is dat niet anders waarbij de temperatuur zakt maar vanaf donderdag zouden we weer terug kunnen keren naar de zomer.

Een nieuwe week en het einde van de eerste hittegolf in Oostenrijk, dit einde gaat gepaard met een hoop water wat er valt en gaat vallen. Boven Zuid-Duitsland en Oostenrijk ontstonden gisteren al de nodige zware onweersbuien. De oorzaak is een lage drukgebied boven het noordwesten van Italië die met een zuidoostelijke stroming warme en vochtige lucht vanaf de Middellandse Zee richting o.a. Oostenrijk transporteerde.

Code oranje

Er wordt de komende dagen mede door de grote hoeveelheid neerslag gewaarschuwd voor beeken en kleinere rivieren die buiten hun oevers treden, maar ook modderstromen en hellingen die kunnen gaan schuiven. Ga je op pad bereid je dan goed voor. Code oranje geldt tot en met dinsdag 24 uur waarbij er 60 tot 100 mm en op sommige plekken zelfs 120 mm kan vallen.

Vandaag zal het een zwaar bewolkte dag worden waarbij de kans dat de zon zich even laat zien het grootst is in het zuidoosten van het land. De maximum temperaturen liggen tussen de 16 en 26 graden, dit is een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

regenvalDinsdag zal het nog iets kouder worden met temperaturen tussen de 14 en 24 graden maar ook komen wij in een iets kalmere weertype terecht. Het is overwegend bewolkt en er valt nog steeds het nodige aan water, daarom blijft het nog steeds een gespannen situatie waarbij de kans op overstromingen en modderstromen aanwezig zijn. Op 2000 meter blijft de temperaturen steken op 4 tot 9 graden waarbij het boven de 2300 meter zou kunnen gaan sneeuwen.

Woensdag en donderdag neemt de kans op neerslag af komt de zon er vaker bij, stijgen de temperaturen weer tot zelfs 30 graden op donderdag. Vrijdag lijkt het nog een tandje warmer te worden met een maximum van zelfs 32 graden. Een opmaat richting de tweede hittegolf?

Meer in ons volgende weerbericht (morgenochtend) en hopelijk wordt het niet weer een code oranje

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Voor meer Europees weer kun  je ook een bezoekje brengen aan Vakantieweer.nu

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner CMP Groot 1200x600

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×