Weerbericht, de zomer komt er aan

Speichersee Hopfgarten

Weerbericht, de zomer komt er aan. Ja je leest het goed het was doorbijten maar dit weekend wordt een FANtastisch weekend met begin volgende week zomer.

Vannacht regende het nog behalve in Vorarlberg en in Tirol, ook zijn er een paar hevige onweersbuien voorgekomen maar vandaag is het bijna overal droog. De dag begint voor het grootste deel met dikke bewolking, neerslag kan je verwachten ten oosten van het Tiroolse Unterland. Op overige plekken komt de zon snel door maar in de middag vormen zich echter ook regen- en onweersbuien, vooral in het noorden en oosten maar aanzienlijk minder dan op vrijdag.

De maximum temperaturen in de ochtend liggen tussen 12 en 19 graden, dit zal in de middag gaan stijgen naar maximum van 22 tot 29 graden. De temperaturen op 2000 meter zal tussen de 10 en 14 graden uitkomen.

De zondag brengt meer warmte maar een enkele regen- of onweersbui is mogelijk. In Vorarlberg, Tirol en Opper-Karinthië  is de kans groot op enige neerslag elders een mix van zon en wolken. Koud wordt het niet waarbij de temperaturen stijgen naar waarden tussen de 23 en zelfs de 31 graden, hogerop op 2000 meter zal het liggen tussen de 11 en 15 graden.

De trend na het weekend ziet er gunstig uit, de temperaturen stijgen verder naar zelfs 36 graden dit door de zuidelijke stroming. In de bergen kan er een hevige onweersbui ontstaan, maar over het algemeen zal het droog en warm worden met veel zon. Hoe dit verder verloopt later meer. Dinsdagochtend weer een nieuw weerbericht.

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Voor meer Europees weer kun  je ook een bezoekje brengen aan Vakantieweer.nu

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...