Weerbericht de zon komt er bij maar strenge vorst

Jullie zullen wel denken vandaag… weer een weerbericht. Ja 2 op één dag omdat ik zelf niet goed had afgestemd. Onze weerman Jeroen heeft vanochtend al een mooi bericht geschreven. We zijn blij dat hij weer terug is en de draad weer op kan pakken zoals die altijd heeft gedaan. Maar goed hij was al geschreven en we willen dit 2e weerbericht van vandaag dan toch maar publiceren. 

Weerbericht de zon komt er bij maar strenge vorst

In het westen heeft het afgelopen nacht weer streng gevroren maar hoe gaat het weer verder.

Vandaag komt de zon er in het westen en zuiden lekker bij. Aan de Bodensee, in het Klagenfurt-bekken en in het zuiden van Stiermarken en Burgenland kan het echter langer mistig zijn. Van Kufstein tot Eisenstadt hangen helaas nog dikke bewolking en kan het hieruit licht regenen of sneeuwen. In de middag komt de zon er echter steeds vaker bij richting het noorden en oosten. In Nieder- en Oberösterreich  en Wenen staat een lekker windje. De temperaturen lopen van min 3 tot plus 5 graden. Op 2000 meter hoogte is het min 9 graden.

Vrijdag begint de dag erg koud en in de bergen zal het beneden de min 10 graden zijn. In de ochtend is het vrij zonnig aan de noordkant van de Alpen en in het oosten. Op sommige plaatsen blijven echter mistvelden of laaghangende bewolking hangen, vooral aan de Bodensee, in het Mostviertel en in het algemeen in Oberösterreich. Er kunnen zelfs nog wat sneeuwvlokken vallen. Het is vaak bewolkt in het zuiden en zuidoosten, In Neder-Karinthië en het zuiden van Stiermarken komt wat sneeuw binnendrijven vanuit Slovenië. Er staat een zwakke tot matige westenwind. De maximum temperatuur ligt tussen de min 5 en plus 3 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het min 11 graden.

Weekend weer

Op zaterdag is het koud maar overwegend zonnig. In Neder-Karinthië en in het zuiden van Stiermarken zijn enkele mistvelden te vinden. Bewolking is te vinden in Ober- en Niederösterreich, Wenen en Obersteiermark,

Er staat af en toe een stevige westenwind in het oosten. De dag begint weer met deels strenge vorst, tegen de middag lopen de temperaturen van min 4 tot plus 4 graden.

Op zondag wisselen wolken zich af met een beetje zon, en op sommige plaatsen blijft er hardnekkige mist hangen. In het zuidoosten kan het in de avond tot lichte sneeuwval komen. De temperaturen bereiken slechts min 6 tot plus 1 graad. Daarnaast staat er een koude, soms stevige oostenwind.

Ötztaler bergwetter 7 jan 2021

Wilderkaiser bergwetter 7 jan 2021

Weersverwachting per streek:

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht