Weerbericht: een droog weekend maar daarna gaat het los

Weerbericht: een droog weekend maar daarna gaat het los

Heel Europa is één grote poel van lagedrukgebieden. Dat betekent dat het een komen en gaan is van regenzones met soms veel wind. Toch wordt het weekend helemaal niet zo slecht. En ook de temperaturen zijn nog best mild voor eind oktober. De details:

ZATERDAG:

na de enorme neerslag van gisteren is het vandaag veel vriendelijker. De dag begint hier en daar met wat mist of nevel. De atmosfeer is erg vochtig en in de herfst geeft dat vaak lage wolken die soms hardnekkig kunnen zijn. Daar waar de mist optrekt gaat de temperatuur omhoog en wordt het een vriendelijke 15°c. De meeste wolken concentreren zich in het zuidoosten en daar kan nog een drup naar beneden komen. In gebieden waar de mist blijft hangen is het lastig om de 10°c te halen. De wind is zwak uit het (zuid)westen. In de avond neemt de wind in het westen wel een beetje toe en wordt wat föhnig.

ZONDAG:

het blijft droog, dat is het voornaamste. Oostenrijk ligt een beetje in de neerslagschaduw van de grote lagedrukgebieden boven de oceaan. Wel neemt de wind, met name in het westen, flink toe uit het zuidwesten en het kan aan de noordkant van de Alpen föhnig zijn. Daar vinden we dan ook de hoogste maximum temperaturen door de zwakke föhn. Een mooie 18°c is daar niet uit te sluiten. De rest van het land moet het doen met zo’n 15°c en dat is behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar.  In het westen is iets meer bewolking aanwezig dan in het oosten.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag blijft het in de ochtend nog föhnig maar droog. In de loop van de dag neemt de föhn iets af maar wordt vervangen door een fiks neerslaggebied. Tegen de avond gaat het dan  regenen vanuit het westen. In 1e instantie ligt de sneeuwvalgrens rond de 2300 meter. Maar door het overtrekken van een forse koudebel, daalt de SVG in de nacht naar dinsdag al flink. Op dinsdag is het dan regenachtig. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1500 meter. Uit huidig oogpunt blijft woensdag dan weer droog maar komt er richting het volgende weekend een forse koudeput richting de Alpen. Donderdag en vrijdag worden dan schandalig slecht en daalt de sneeuwvalgrens verder richting de 1000 – 1200 meter. De weermodellen zijn het dáár echter nog niet helemaal over eens. Wel spannende tijden voor degene die sneeuw en winter een warm hart toedragen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Banner 1200 800 KAPOW

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×