Weerbericht een razendsnelle weersomslag

Weerbericht een razendsnelle weersomslag

Verandering hangt in de lucht. De stroming draait van zuidwest naar het noorden de komende dagen en dat betekent veel kouder weer. De temperaturen gaan meer dan door de helft. Tevens zit er sneeuw in de kaarten. Met name richting maandag kan het wel eens gevoelig koud zijn. Tijd om de (winter)jas uit de mottenballen te halen? De details:

ZATERDAG:

In de ochtend is het nog best fraai. Met name in het zuidoosten schijnt de zon nog volop maar in het westen komt er vanuit het noordwesten flinke bewolking opzetten. De hoogste temperaturen worden tegen de middag gehaald.  Een fors koufront stormt op de Alpen af. Aan de voorkant van het front kan het nog best aangenaam zijn met maxima tussen de 20°c en 27°c . In Vorarlberg en Tirol is het al aanmerkelijk koeler en het wordt kantje boord of daar de 20°c nog gehaald wordt. De wind neemt wel toe en is krachtig uit het noordwesten. In de loop van de dag neemt de wind verder toe vanuit het noorden en daarna uit het noordoosten. In de nacht naar zondag is het guur, regenachtig zeer winderig en gaat de temperatuur als een dolle onderuit.

ZONDAG:

Het is uitermate onaangenaam koud weer. De temperatuur kwakt naar beneden en gaat (meer dan)  door de helft in vergelijk met zaterdag. Nergens wordt de 20°c nog gehaald en in sommige dalen wordt de 10°c niet eens overschreden. De sneeuwvalgrens gaat onder de 1500 meter. De wind, uit het noorden, is hard. De vorstgrens zakt richting de 1700 meter. De meeste kans op droog weer is voor het noordoosten weggelegd. De zwembroek kan opgeborgen worden, de bedsokken mogen uit de kast.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De grootste dip in temperatuur wordt in de nacht van zondag op maandag bereikt. Op uitgebreide schaal kan er vorst voorkomen. In sommige dalen zelfs matige vorst (dus lager dan -5°c) en in de bergen is strenge vorst niet uitgesloten (soms dik onder de -10°c) Het wordt wel droger en de wind neemt af. Gelukkig is dat voorlopig de enige zweepslag van koning Winter. Op maandag en dinsdag neemt de temperatuur weer iets toe maar een hernieuwde nazomer zit er niet meer in. De bezem is door de atmosfeer. Na woensdag wordt de spreiding in de pluim erg groot. Eerder deze week zagen we nog dat het alle kanten op kan. Soms wonnen de warme lijntjes en soms de koude. Ook nu is er geen pijl op te trekken. Vandaag winnen de warme lijntje weer. En morgen … ??

Fijn weekend!

Ronaldo

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×