WEERBERICHT: Een weekend met 2 gezichten

WEERBERICHT: Een weekend met 2 gezichten

Nog steeds heerst er hogedrukweer boven west Europa. Er wordt echter aan geknaagd vanaf de Oceaan maar ook boven Rusland liggen lagedrukgebieden. Daardoor zal het weekend niet geheel standvastig mooi verlopen. Het weekend heeft 2 gezichten. De details:

ZATERDAG:

er is vandaag nog niet ze heel veel aan de hand. In de ochtend kan er hier en daar wat nevel of laaghangende wolken zijn. Die verdwijnt in de loop van de ochtend wel en wat overblijft is wat dunne hoge bewolking. Dat is een teken dat het hoog in de atmosfeer vochtiger is door de aanwezigheid van een lagedrukgebied, in dit geval boven Rusland. De wind is matig en komt uit het noordwesten. De temperaturen liggen tussen 18°c en 23°c. Dat is nog best hoog voor deze tijd van het jaar. In de loop van de dag neemt de bewolking dan vanuit het zuidwesten toe maar het blijft droog.

ZONDAG:

op zondag wordt er uit een heel ander vaatje getapt en slaat het weer 100% om. Vanuit het noorden wordt er in de loop van zaterdag op zondag een koufront richting de Alpen gestuurd. Het sturende hogedrukgebied laat een storing doorkomen vanuit het noorden waar op zondag, met name in het oosten, wel eens flink wat regen uit kan vallen. Het westen krijgt iets minder neerslag te verwerken. De temperatuur gaat wel een paar graden onderuit.  De wind neemt flink toe uit het noorden en het wordt guur. De sneeuwvalgrens ligt rond de 2500 meter en kan in de oostelijke Alpen richting de 2000 meter duiken. Zondag wordt dus een dag om te vergeten.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag droogt het weer op. De regen verdwijnt en de nazomer wordt nog een paar dagen verlengd. De temperaturen blijven op hetzelfde niveau. Dinsdag en woensdag verandert er niet veel. Pas vanaf donderdag zal er enige verandering optreden. Maar de spreiding in het ensemble is zo groot dat er nog weinig over te zeggen is. Sommige leden in de pluim “fluisteren” zelfs over sneeuw rond de 1000 meter voor volgend weekend. We blijven het volgen!

Fijn weekend!

Ronaldo

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×