Weerbericht een weekend met twee gezichten

Weerbericht een weekend met twee gezichten

Europa is en blijft een grote poel van lagedrukgebieden. Fronten komen en gaan en soms staat er belachelijk veel wind. Toch is het niet altijd kommer en kwel. Daar waar neerslaggebieden wegtrekken komen ook weer droge perioden. En dat is dit weekend het geval. Een weekend met twee gezichten. Een droog gezicht en een nat gezicht. De details:

ZATERDAG:

Oostenrijk ligt een beetje in de neerslagschaduw van diverse lagedrukgebieden. Storm Ciaran ligt inmiddels, uitgeraasd, boven Zweden en het front daarvan ligt al helemaal boven Griekenland. Maar naar het westen toe ligt alweer een nieuw front klaar. Vandaag is het echter droog. In de ochtend is er vaak hardnekkige dalnevel of mist. De temperaturen liggen tussen de 8°c en 12°c. De wind stelt niet veel voor maar neemt in de middag wel toe uit het westen. Aan de noordkant van de Alpen kan deze zelfs in de middag wat föhnig zijn. Aan het einde van de middag worden de wolken ook weer wat dikker en in Vorarlberg kan het in de avond al gaan regenen. Een voorbode op een natte zondag.

ZONDAG:

van west naar oost trekt er een fikse neerslagzone over. In eerste instantie ligt de SVG ergens rond de 1200 meter maar gaat in de loop van de dag stijgen. Alle hoeken en gaten van Oostenrijk worden beplenst met water. De sneeuw die afgelopen vrijdag is gevallen wordt onder de 1700-1800 meter vakkundig weggespoeld. De basis voor het nieuwe skiseizoen laat nog even op zich wachten. Maar daarover kun je lezen op Vakantieweer.nu Voor de rest is het op zondag kommer en kwel. Regen, een harde wind uit het westen en gematigde temperaturen die stukje bij beetje wat oplopen.

Met name in de middag wordt het zachter. In de ochtend is het fris en ligt het nul graden niveau rond de 1300 meter. In de middag stijgt het richting de 2000 meter en wordt het ook een beetje droger. Zondag doet zijn naam geen eer aan.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Maandag is het dan weer een stuk droger. De temperaturen blijven op hetzelfde niveau steken als op zondag. In de ochtend is het nevelig en in sommige dalen kan er wat grondvorst voorkomen. Op 3000 meter vries het matig tot streng. De basis voor de sneeuw is nu dus wel gelegd voor de gletsjers. Op dinsdag komt er weer meer bewolking. Helemaal droog blijft het niet en de sneeuwvalgrens daalt weer iets richting de 1400 meter. Misschien hier en daar wat lager. Woensdag en donderdag verlopen dan weer droog en lopen de temperaturen weer iets op. Daar kijken we morgen dan wel weer naar.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×