Weerbericht eerst diep winters daarna Kaiserwetter

WEERBERICHT EERST DIEP WINTERS DAARNA KAISERWETTER

Het gaat veranderen in de Alpen. Eerder deze week was het nog record zacht maar komende dagen en later in de week wordt er uit een heel ander (winters) vaatje getapt. De stroming buigt naar het noorden en er komt eerst verse sneeuw. Voor de vakantiegangers die komende week richting de bergen vertrekken is dat enorm goed nieuws. Eerst verse sneeuw en dan Kaiserwetter. De details:

ZATERDAG:

Het is koud en guur. Er staat een fikse wind uit het noorden en er komt steeds koudere lucht richting de noordelijke Alpen gestroomd. Daarbij sneeuwt het ook nog en dat kan soms vrij intensief zijn. Alleen het uiterste zuiden en zuidoosten kunnen in 1e instantie droog blijven maar ook daar zullen er in de loop van de middag sneeuwvlokken gaan vallen. De sneeuwvalgrens ligt vroeg in de ochtend rond de 1000 meter maar gaat snel richting laagland niveau. In het zuiden ligt hij iets hoger, zo rond de 800 meter.

ZONDAG:

Koud en guur wederom. De wind draait naar het noordoosten en er wordt steeds koudere lucht aangevoerd. Op 1500 meter in de vrije atmosfeer wordt het niet warmer dan -10°c en op de gletsjers gaat het naar -20°c. Het blijft hard doorwaaien en ook valt er wederom sneeuw. Niet zo heftig als op zaterdag maar genoeg om weinig te zien omdat er ook veel stuifsneeuw aanwezig zal zijn in verband met de wind.  Een goede reden om zogenaamde “Kalteschutz” in je gezicht te smeren. De wind en de kou kan soms flink in het gezicht snijden namelijk.

MAANDAG:

Een voorbode voor een beter weertype ligt in het verschiet. De wind neemt af en ook de sneeuw wordt in de loop van de ochtend minder. Het blijft wel koud maar in de loop van de middag kan de zon er zachtjesaan doorkomen.  Een beter weertype die de rest van de week vorm geeft!

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Want op dinsdag is het gedaan met de sneeuw en komt de zon veelvuldig tevoorschijn. Met een oostenwind blijft het wel koud. Toch lopen de temperaturen in de loop van de week wel iets op maar blijven op prima niveau voor zeer goede “pisteverhältnisse”.  Verse sneeuw, zonneschijn en perfecte pistes …. dat noem ik een mazzelpikkenvakantie 😉

Fijn weekend!

Ronaldo

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...