Weerbericht: Eerst zomers warm maar vanaf dinsdag verslechtering

Weerbericht: Eerst zomers warm maar vanaf dinsdag verslechtering. Het is nu echter nog FANtastisch in Oostenrijk de komende dagen. Terwijl in Nederland de kans op wind en regen toenemen kunnen we in Oostenrijk nog heerlijk genieten van de zomerzon. En het is aangenaam warm. Vandaag ligt de temperatuur tussen de 23°C en 28°C van west naar oost. Alleen in de bergen is het koeler. Rond de 2000 meter is het een graad of 15°C en op 3100 meter gaan we richting het vriespunt. Meer dan een graad of 3 is het niet op die hoogte. Wel is het westen een beetje meer bevattelijk voor wat bewolking. Daarom blijft de temperatuur daar ook iets achter. In het oosten, dan spreken we voorbij Salzburgerland is het echter onbewolkt.

En zondag plakken we er nog zo’n dag achteraan. De bewolking doet een stapje terug door iets meer invloed van hogedruk. Dat onderdrukt de kans op neerslag en de dalende luchtbewegingen zorgen voor een onbewolkte hemel. Alleen de wind doet er wel een tandje bij waardoor het dan weer koeler lijkt. Nu ook weer in het oosten de beste kansen op de hoogste temperaturen. Van west naar oost is het tussen de 25°C en 30°C. Wederom in de bergen koeler met 19°C op 2000 meter maar dat is niet echt koud.

Op maandag zit er echter wat verandering aan te komen. De bewolking neemt toe en in het zuiden en westen kunnen de 1e buien z’n intreden doen. Echt zo warm als op zondag is het ook niet meer maar het wordt zeker geen hele slechte dag. Wel neemt de wind uit noord tot noordoost flink toe. Tegen de avond nemen de neerslagkansen toe en kan het in de bergen gaan regenen. Het uiterste oosten en zuidoosten blijven zo goed als droog omdat de neerslag meer stuwing is van iets koudere lucht dat tegen de Alpen botst. De noordkant van de Alpen mogen rekenen op een paar buien, wellicht met onweer.

Vanaf dinsdag is het wel een beetje gedaan met het mooie weer. Het hogedrukgebied dan het mooie weer bracht trekt zich terug richting de oceaan en er komt een noordwestelijk stromingspatroon op gang. In de winter vaak gepaard gaand met dikke sneeuw, in de zomer is het dan veelal regen wat er valt. De temperaturen lopen flink terug en met de hoogste maxima, 23°C  in het zuidoosten. In het westen is het met 18°C wel gedaan.

Maar er is ook weer licht aan het einde van de tunnel want er is een aanmerkelijke kans dat het weer aan het einde van de week alweer opknapt. Daar kijken we dinsdag dan weer naar. Hopelijk dan weer een voorspelling die zomers warm gaat worden.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...