Weerbericht: grote verschillen in het weekend en vanaf dinsdag sneeuw

Weerbericht: grote verschillen in het weekend en vanaf dinsdag sneeuw

Soms is het om gek van te worden.  Het is net als in Nederland: waar een klein landje groot in kan zijn. De weersverschillen zijn enorm dit weekend. Gisteren was het echter nog uitermate fraai overal. Eigenlijk was het overal deze week erg mooi en de temperaturen waren niet al te hoog. Vorige week is er wat natuurlijke sneeuw gevallen, die helaas niet (overal) is blijven liggen.

Er is ook veel sneeuw gespoten met lansen en kanonnen. Op veel plaatsen zie je die bulten nog liggen zoals hier in St. Anton am Arlberg. Eigenlijk dacht ik dat dat verspilde energie zou zijn omdat de temperaturen weer op zouden lopen maar de opgespoten sneeuw heeft het goed gehouden. En die sneeuwbulten kunnen komende week uitgereden worden want er komt sneeuw. Zover is het nu nog niet.

Vandaag is het in het westen zonnig en in het oosten bewolkt. Eigenlijk is het overal in de bergen FANtastisch mooi en in het laagland wat minder met mist en laaghangende bewolking. Het komt o.a. door de temperatuurverschillen op hoogte. Boven het oosten ligt aanmerkelijk koudere lucht dan in het westen. Daardoor zijn de temperatuurverschillen aan de grond tussen west en oost groot. Warme lucht stijgt en kan in het westen gewoon in de vrije atmosfeer doorstijgen. In het oosten stoot het z’n hoofd aan een koude inversielaag op 1 kilometer hoogte. Daarom is het in het westen zonnig en in het oosten niet. De temperatuur van west naar oost is 10°c —> 3c.

 

Zondag is het in de bergen onveranderd mooi. Veel zon en slechts in enkele dalen kan het nog nevelig zijn. De zon staat laag en zodra de zon niet over de berg komt kan de nevel blijven hangen. Het oosten van het land is een ander verhaal. Hier zijn er uitgestrekte wolkenvelden en nevelvelden. De zon komt er slechts zo nu en dan tevoorschijn. De wind stelt niks voor en de temperaturen zijn zeer verschillend. In het uiterste noordoosten kan een vlok sneeuw of een drup regen vallen. De temperaturen liggen rond of net boven het vriespunt. Daar waar de zon doorkomt een paar graadjes hoger.

Op maandag verandert er niet veel. De temperatuur is gelijk aan die van zondag maar het blijft in het hele land droog.

Vanaf dinsdag keren de kansen. De stroming draait richting noordwest en neerslagbanden bereiken de Alpen. Daaruit gaat sneeuw tot in de lage dalen vallen. Dan is de kunstmatige sneeuw toch niet voor niets geweest. Voor meer Europees weer kun je altijd bij VAKANTIEWEER.NL terecht.

Fijn weekend

Ronaldo

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...