Weerbericht: Grote verschillen in Oostenrijk

Weerbericht: Grote verschillen in Oostenrijk. Maar eerst gaan we nog een heerlijk dagje tegemoet. Gisteren was het ook prachtig weer met alleen wat wolkenvelden aan de grens met Italië. Maar het leek wel of de wolken de huidige wetgeving accepteerde want ze kwamen de grens niet over. En getuige deze heerlijke foto van het Dachstein Massief was het echt genieten.  En vandaag plakken we er nog zo’n dagje achteraan. Met name in de ochtend en vroege middag is het genieten. Omdat de luchtvochtigheid erg hoog is boven het Europese continent kunnen er in de middag stapelwolken ontstaan. Die kunnen aan het einde van de middag wel eens uitgroeien tot een serieuze (onweers)bui. Met name de deelstaten benoorden de Alpen kunnen vatbaar zijn voor een bui, van Vorarlberg tot aan Wenen. De zuidelijke deelstaten blijven zo goed als droog. De temperatuur ligt vandaag rond de 25°C – 30°C. In het oosten is het het warmst.

Zondag is het echter gedaan met het mooie weer. De bewolking neemt toe en vanuit het westen gaat het regenen. De temperatuur dipt gelijk onder de 20°C. Alleen in het zuidoosten en wellicht de zuidelijke deelstaten zoals Karinthië zullen nog wat zon en warmte krijgen. Daar kan het nogmaals richting de 25°C gaan maar kunnen ook onweersbuien ontstaan. In het westen kan het aanhoudend blijven regenen en aldaar zal de 20°C niet eens meer aangetikt worden.

Ook maandag is het nog onbestendig en kan het in grote delen van Oostenrijk de hele dag blijven regenen. Alleen het uiterste noordoosten en tegen de grens met Tsjechië kan het droog blijven. Laten we zeggen dat het daar het meest droog blijft maar ook daar zijn spetters niet uitgesloten.

En dan de verschillen deze week in Oostenrijk. Bovenstaande pluim is een prikpunt in het noorden van Steiermark. Kijk eens naar de middagtemperatuur vanaf zondag. Het zijn waarden die je niet wilt zien in dit jaargetijde. Slechts, of nog niet eens 15°C overdag en dat dan voor een paar dagen lang. En elke dag kans op neerslag.

Maar dit prikpunt in Steiermark, aan de zuidkant van de Alpen richting Slovenië, is compleet anders. Ook hier neerslagsignalen maar kijk eens naar de temperatuur. Nachtelijke temperaturen die in het noorden overdag niet eens aangetikt worden. En overdag dan richting de 25°C. Klein landje, grote verschillen.

Voor meer Europees weer kun je ook een kijkje nemen op Vakantieweer.nu Zodra de vakantie begint kun je hier op FANtastisch Oostenrijk de weerberichten lezen over dit heerlijke land en daar zal ik, en collega weermannen,  je bijpraten over het weer op de andere vakantiebestemmingen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Banner Chalethuren Oostenrijk

Grote Banner Chalet Bramberg

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht