Weerbericht de herfst begint, eind van de week winters met sneeuw!

Brixen im Thale Hohe Salve Sneeuwgrens

Sneeuwgrens is mooi te zien

Weerbericht de herfst begint, eind van de week winters met sneeuw? Vanmiddag om half 4 begint de astronomische herfst maar het blijft qua temperatuur nog heel even zomers. In het weekend kan er ook wat sneeuw voorbijkomen. Is dat uitzonderlijk voor eind september? Zeker niet sneeuw op de gletsjers is heel normaal en een speldenprik tot 1000 tot 1500 meter dat komt elk jaar wel eens voor.

Vooral in het noorden en oosten zijn er weer veel zonuren. In de ochtend zijn er nog mistvelden in sommige dalen. Heb je geen last van mist dan trekken er wolken en wellicht wel onweersbuien voorbij dit vooral van vorarlberg tot Obersteiermark en Karinthië. Weinig zon in Osttirol en Oberkärnten. Op de Alpenhoofdkam en in het oosten staat een levendige zuidoostenwind. De maximum temperaturen liggen tussen de 18 en 28 graden, tot 28 graden in het  Burgenland. Op 2000 meter hoogte is het in de middag 9 tot 13 graden.

Woensdag, nog steeds warm nazomer weer en de zon komt er ook even bij. We kunnen niet spreken van een constant weertype. Ook deze ochtend kunnen er mistvelden of bewolking aanwezig zijn. Ook regen of onweer kunnen op elk moment mogelijk zijn. Er waait een matige wind van west naar zuid en is alleen  krachtig in het oosten. De temperatuur loopt op van 17 tot 27 graden, wederom de 27 graden in het oosten. Op een hoogte van 2000 meter is het 10 graden.

Weer Oostenrijk 22 sept 2020

Hoe gaat het verder?

Donderdag zou het voorlopig even de laatste warme dag kunnen worden. Af en toe dikke bewolking en in sommige regio’s hangt er weer een mistlaag. Enkele onweersbuien in het westen en zuiden in de middag. Matig tot stevige westen- tot zuidenwind. De temperaturen bereiken 18 tot 26 graden, waarvan 26 in het oosten gebruikelijk is.

Sneeuw?

De herfst komt op vrijdag. De temperaturen dalen en zware regen verspreidt zich vanuit het westen en zuiden. Er zijn ook enkele onweersbuien. De zon komt zelden tevoorschijn. Soms staat er een harde wind uit het zuiden of westen. De hoogste temperaturen: van west naar oost 10 tot 23 graden. In de avond zakt de sneeuwgrens in het uiterste westen tot 1300 meter.

Op zaterdag veel bewolking, af en toe zware regen en koud in het westen met sneeuwval tot 1000 meter. Maar ook wat droge uren vooral in het oosten.  Langere tijd regent het tussen Innsbruck en Mariazell in de namiddag. Wind van west naar noordwest, die in de loop van de middag stormachtig wordt. Maximaal 6 tot 17 graden.

Op zondag is het van Vorarlberg naar het Innviertel bewolkt, regen en sneeuwval boven de 1100 tot 1600 meter. Sterke tot stormachtige westenwinden in het Donaugebied. Maximum temperatuur tussen 6 graden in Vorarlberg en tot 19 graden in Burgenland.

 

Zaterdag en zondag wordt het als je sneeuwliefhebber bent weer onvervalst op de webcam kijken. Die staan ook bij ons op de site. Bekijk het maar eens in het hoofdmenu en kies voor webcams. Een nieuw weerbericht staat morgen weer klaar en we zullen zeker kijken naar de sneeuwval van as. weekend.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht