Weerbericht Hittegolf gaat nog paar dagen door!

Kaprun Stausee foto @Rob Mulder

Kaprun Stausee foto @Rob Mulder

Weerbericht Hittegolf gaat nog paar dagen door!

Maandag, het wordt heet en over het algemeen schijnt de zon. In de middag bouwen zich echter grotere wolken op en sommige veranderen in buien en onweersbuien. We kunnen  onweer verwachten op de Alpenhoofdkam, in Oost-Tirol en Karinthië, maar ook van Ötscher en de Hochschwab, Semmering  en naar het centrale deel van het Burgenland.

Lichte tot matige wind van noordoost naar zuidoost. De hoogste temperaturen: 26 tot 34 graden, op 2000m 16 tot 20 graden.

Dinsdag, warm en over het algemeen zonnig. Wel is het zwoel en drukkend weer en er kan zich bewolking vormen. Toch is er dreiging in de namiddag van buien tot zelfs onweersbuien.

Het zou ook maar zo kunnen dat er zware onweersbuien ontstaan met hagel. Afgezien van stormachtige windstoten, waait er slechts matige wind van noordoost naar zuidoost. De hoogste temperaturen: 24 tot 32 graden, op 2000m 14 tot 17 graden.

 Woensdag, een mengeling van zon, wolken, regenbuien en onweersbuien. Over het algemeen is het ‘t langst zonnig in het westen en noorden. Regenbuien in het oosten en zuidoosten zijn mogelijk vanaf de ochtend, vooral in Stiermarken en Burgenland. Afhankelijk van de duur van de zonneschijn wordt het toch nog zo’n 23 tot 31 graden.

Weer Oostenrijk 10 aug 2020

Hoe gaat het verder?

Op donderdag af en toe zon, in de loop van de dag in de bergen en in het zuiden regenbuien en onweer. Maximale temperaturen: 24 tot 32 graden.

Op vrijdag zouden er zelfs nog meer regenbuien en onweersbuien kunnen voorkomen.  Maar de zon krijgen we wel te zien, in het zuiden is het ’s ochtends langer zonnig. Maximumtemperaturen: 22 tot 30 graden, 30 alleen in het oosten en zuidoosten.

Morgen kijken we in een nieuw weerbericht verder. Blijft het warm of gaan we uit een ander vaatje tappen? Komt de Hittegolf tot stoppen of gaat het gewoon door?

Mittersill foto @Angelique Leunissen‎

Mittersill foto @Angelique Leunissen‎

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht