Weerbericht hoe ziet het Paasweer eruit?

SkiWelt Brixen im Thale Pasen

Zo zag Pasen eruit in 2018, gaan we weer voor een kouinval of gaat de zon schijnen?

Weerbericht hoe ziet het Paasweer eruit?

In Oostenrijk noemen ze de dag voor 1e paasdag Karsamstag. Maar vandaag dus op Karsamstag is de wind een stuk toegenomen en het is merkbaar kouder. Van het Tiroolse laagland tot Burgenland is het typisch aprilweer met regen, sneeuw en natte sneeuwbuien, ook zien we een zonnetje tussendoor.

Slechts een paar buien ten westen van Innsbruck en in het zuiden van Oostenrijk zien we de zon langer schijnen. Er staat overigens een sterke noordenwind. Bij buien kunnen er, als is het maar tijdelijk, behoorlijke windstoten voorkomen. Allen in het westen is de wind beduidend zwakker. De maximum temperaturen komen uit tussen de 4 en 13 graden. Op 2000 meter vriest het tussen de min 8 en min 4 graden.

Op zondag (Ostersonntag) is het een stuk zonniger. In Vorarlberg, Tirol en Opper-Karinthië schijnt de zon al vanaf de vroege morgen. Maar er zullen in Oostenrijk ook regen- en sneeuwbuien voorkomen in de ochtend, waar dat gebeurd zal in de middag ook hier de zon er steeds meer bij gaan komen. In de ochtend vriest het nog maar uiteindelijk komt de temperatuur uit tussen de 3 en 13 draden. In het rijndal de hoogste temperaturen. Op 2000 meter hoogte blijft het erg koud, temperaturen liggen tussen de min 10 en min 4 graden. Een sterke noordenwind waait over de bergen en in het oosten.

Op paasmaandag (Ostermontag) zien we ook de zon weer en door een zuidföhn wordt het ook een stuk warmer. In de middag zien we de zon alleen nog maar in het oosten en zuiden. Van Vorarlberg naar het Waldviertel wordt het in de middag bewolkt en in de avond begint het steeds meer te regenen. In Vorarlberg gaat het zelfs sneeuwen tot in de lager gelegen dalen. Temperaturen in de ochtend nog onder nul maar in de middag oplopend naar 10 tot wel 20 graden.

Na Pasen zien we regen, sneeuw natte sneeuw en met een opkomende noordweststroming komt er erg koude lucht richting Oostenrijk. Hoe dit er uit gaat zien? Morgen kijken we er weer naar.

Bergfex Kaprun Kitzsteinhorn 3 april 2021

Bergfex Kitzbühel 3 april 2021

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...