Weerbericht iets warmer maar wisselvallig

Kitzsteinhorn sneeuwkanonnen aan

Vanaf as zaterdag gaat op de Kitzsteinhorn (Kaprun)  weer het skiseizoen los.

Weerbericht iets warmer maar wisselvallig. Van de sneeuw gaan we naar een iets warmer maar wisselvallig weertype. Zo kun je de komende dagen in een notendop omschrijven. In de laag gelegen gebieden zal de sneeuw langzaam verdwijnen.

Vandaag wordt het wat warmer waarbij de meeste zonneschijn in het zuiden en zuidoosten te zien zal zijn, in Vorarlberg en Tirol  zal het bijna de hele dag bewolkt blijven. Uit deze bewolking kan er wat neerslag uitvallen, elders blijft het droog en kan de zon zich laten zien. Maar ook hier geldt een bui is mogelijk, dit allemaal bij temperaturen tussen de 13 en 19 graden. De sneeuwgrens stijgt tot boven de 2000 meter waar bij het 3 à 4 graden kan worden.

Morgen wordt het nog iets milder en komt de zon vaker door, alleen in het midden van het land kan wat dichtere bewolking voorkomen. Uit de bewolking kan het soms wat regenen, de sneeuwvalgrens stijgt weer tot boven de 2000 meter. De temperaturen stijgen iets verder naar 13 tot 21 graden, op 2000 meter zal het 3 tot 8 graden worden.

Op de donderdag wordt het wat kalmer en zachter, de zon zal veelvuldig te zien zijn. Alleen in Arlberg kan er neerslag vallen. De dag begint met wat lokale mistvelden waarbij de temperaturen stijgen van 2 tot 13 graden in de ochtend naar 17 tot 21 graden in de middag.

warmer wisselvallig

Hoe gaat het er richting het weekend uitzien?

Kijkend richting het weekend zal er het nodige aan neerslag vallen op de vrijdag, maar de zon kan zich ook laten zien. Maximum temperatuur ligt tussen de 14 en 20 graden. Zaterdag brengt vanuit het westen en zuiden intensieve regen- en onweersbuien. De sneeuwgrens daalt in Vorarlberg, Tirol en Salzburg tot 1200 meter. Er staat in diverse regio’s een sterke en stormachtige wind van west naar zuid, de temperaturen kunnen stijgen tot zelfs 24 graden (oosten)

De zondag begint met bewolking en buien in het zuiden en zuidoosten, elders droog en zonnig. De maximum temperaturen liggen tussen de 11 en 19 graden.

Hoe het verder verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...