Weerbericht Kitzbühel en rest van Oostenrijk

Kitzbühel Hahnenkammrennen Hahnenkamm Streif

Hahnenkamm Zielgelande

Weerbericht Kitzbühel en rest van Oostenrijk

Het hele weekend staat in het teken van de Hahnenkamm rennen. Gisteren zagen we dat de afdaling is afgelast en verplaatst is naar vandaag. Maar gaat het weer mee werken. Om 10:20 uur is de start van deze race.

Weer in Kitzbühel 24 januari 2021

We zien dat de voorspelling voor zondag goed te noemen is. Het zou redelijk droog moeten zijn nu maar hopen dat het zicht ook goed is. Een sneeuwbui kan voorkomen en we zouden de zon ook zien. Vriezen blijft de gehele dag. Op maandag zijn de kansen op lichte sneeuwval aanwezig. We gaan het zien, dan staat de iets langzamere SuperG op het programma (meer bochten zijn opgenomen in dit parcours)

Maar hoe ziet het weer er voor de rest van Oostenrijk er uit.

Aan het begin van de dag kan er nog wat sneeuwvallen en in de hele lage gebieden is er zelfs regen, mist en ijzel mogelijk. In de loop van de ochtend komt de zon er vanuit het westen goed bij. In de bergen van Vorarlberg, Tirol en Salzburg komt de zon erbij en dat is natuurlijk goed nieuws, vooral in Kitzbühel. Het zal overigens deze dag wel redelijk bewolkt blijven in Niederöstterreich, grote delen van Stiermarken en het Burgenland. Wind komt vanuit noordwest tot zuidwest. In het Donaugebied kan de wind krachtig tot hard zij. Maximum temperaturen van min 2 tot plus 7 graden. Op 2000 meter min 11 graden. Er is overigens behoorlijk lawinegevaar in het westen en zuidwesten!

Maandag zullen de wolken overheersen maar een zonnetje is niet helemaal uitgesloten.  Meeste kans is in het oosten en zuiden van Oostenrijk. In het westen daarentegen zien we de sneeuwwolken binnen komen. En het zal aldaar ook gaan sneeuwen. In het westen staat ook een noordwesten wind ideaal om weer enige centimeters aan sneeuw erbij te gaan krijgen. Maximale temperatuur loopt op naar waarden tussen de min 3 tot plus 3 graden.

Hoe het weer vanaf dinsdag gaat verlopen daar kijken we morgen weer naar.

Neerslag tot 29 januari 2021

Hierboven de neerslag tot en met 29 januari en daar zit zeker wat sneeuw bij. Benieuwd hoe dit straks gaat uitwerken op vele campings waar dus caravans staan. De vracht zal ook wat zwaarder worden. Mocht de situatie aanleiding geven om daar een bericht over te schrijven dan zullen we dat niet nalaten. We doen nu alvast een oproep (mocht je in Oostenrijk zijn) om zoveel mogelijk foto’s in te sturen (info@fantastischoostenrijk.nl) van de verschillende campings zodat we deze foto’s aan iedereen kunnen laten zien om ook actie te ondernemen om deze zware sneeuwlast toch van de daken af te halen. Wordt vervolgd.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Banner Bluetribe 1200x400

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht