Weerbericht Koude week voor de boeg

WEERBERICHT KOUDE WEEK VOOR DE BOEG

Als we naar de pluim kijken is het weerbericht eigenlijk vrij simpel voor de komende week. De bovenste cluster met lijntjes is de temperatuur berekening op +/-  1500 meter hoogte in de vrije atmosfeer. Maar aan de grond is het door de sneeuwval vaak kouder door uitstraling. Daardoor komt er op grote schaal nachtvorst voor en als het opklaart kan de temperatuur onderuit schieten richting strenge vorst, en dat is lager dan -10°c.

ZONDAG:

Het is ijskoud. De noordelijke wind is krachtig en in de ochtend vriest het matig tot streng. Met name in de bergen is het onaangenaam. In het westen, zo’n beetje ten westen van Salzburg valt er ook regelmatig sneeuw. In het oosten is het droger. De maxima komen niet boven de 7°c uit. De SVG ligt onder of rond de 800 meter. De sneeuwval trekt langzaam over het land richting het oosten.

MAANDAG:

Het noorden krijgt met iets rustiger weer te maken maar in de loop van de dag nemen vanuit het zuiden de wolken toe. Met name in Karinthië kan het in de loop van de dag flink gaan sneeuwen.  De SVG ligt rond de 800 meter maar loopt wel iets op. De wind is zuidoostelijk en daar ligt iets minder koude lucht. Toch wordt het nog lang geen lente. Heel Europa is daarvoor veel te koud. De temperaturen doen er op maandag een streepje bij. De maxima liggen rond de 10°c. Op 2000 meter is het rond -5°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De rest van de week blijft het te koud en wisselvallig. Regelmatig valt er regen en sneeuw. De SVG ligt gemiddeld tussen de 600 en 1100 meter. De ene dag weer iets hoger dan de andere. Met name woensdag is het weer iets kouder. Na donderdag gaan de temperaturen eindelijk oplopen en komen we in een fase waar de gemiddelde temperaturen voor deze tijd van het jaar overheersen.

Fijne zondag!

Ronaldo

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×