Weerbericht lekker zomerweer met afkoeling

Meertje Hirzeggalm

Weerbericht lekker zomerweer met afkoeling. Deze week is een afwisseling van zon, wolken en een lekkere temperatuur waarbij de kans op een bui aanwezig blijft.

Gelukkig verdwijnt de warmte vooral in de nacht maar met een maximum van 16 graden in het oosten is het niet echt koud te noemen. Vandaag begint de dag met veel zon en pas in de middag verschijnen er wolken in het westen en het noorden maar het blijft grotendeels droog. In de ochtend kan het in het zuidoosten nog regenen. De temperaturen bereiken waarden van 19 tot 26 graden, en misschien zelfs de 27 graden. Op 2000m hoogte zal het 8 tot 14 graden worden.
weerbericht
Woensdag
wordt het warmer maar ook is er meer wind aanwezig. Het blijft overwegend droog maar er waait in het westen en in het Donaugebied een sterke tot stormachtige westenwind. De temperatuur zal stijgen naar 24 tot 32 graden, op 2000 meter stijgt het kwik naar 13 tot 18 graden. De donderdag verloopt iets minder heet ook dan schijnt de zon vaak maar zal af en toe afgedekt worden door wolken. Langs en ten zuiden van de hoofdkam van de Alpen zijn enkele onweersbuien niet uit te sluiten. In het noorden en oosten waait een sterke wind van west naar noordwest. De maximumtemperaturen zullen tussen de 19 en 27 graden liggen.

Weekend

In het weekend zal het het nog steeds een mix zijn van wolken en zon echter kunnen er op vrijdag zware onweersbuien ontstaan. Vooral in Vorarlberg, Tirol en Opper-Karinthië. Het wordt iets warmer dan op donderdag met waarden tussen de 22 en 30 graden. Op de zaterdag kunnen er door een koufront zware onweersbuien vallen, vooral in het westen terwijl het in de oostelijke helft van het land droog blijft. Door het inkomende koufront kan het in het westen 15 graden worden terwijl het in het uiterste oosten  zelfs 34 graden kan worden.
weerbericht
De zondag wordt het nog  koeler met stormgevaar met dank aan het koufront die zich ook over het oosten en zuidoosten met hevige regen, onweer en rukwinden beweegt. Maar vanuit het westen volgen meer buien en onweersbuien, en het blijft over het algemeen erg winderig. Pas in de namiddag kan de zon zich laten zien. De maximumtemperaturen ligt tussen de 14 en 24 graden.

Meer hierover later, de groeten.

Reserveweerman Michel.

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Summit Travel Grote Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Haus Steiner

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht