Weerbericht meer sneeuw op komst?

SkiWelt Westendorf Brixen im Thale

Kandleralm afdaling zicht op Brixemin Thale 19-01-2023

Weerbericht meer sneeuw op komst?

Na het ontwaken is te zien dat de skigebieden weer wit zijn zoals het hoort, maar komt er meer sneeuw bij?

Vandaag zal er sneeuw gaan vallen, met name langs de noordkant van de Alpen. De ochtend begint ook fris met een maximum tussen de -9 tot -1 graden. De dag start met bewolking maar lokaal kan de zon nog te zien zijn. In de middag zal de bewolking de boventoon hebben met het nodige aan sneeuwval. De sneeuwgrens stijgt in de loop van de dag naar ongeveer 400 meter.

Er waait een stevige wind uit het noordwesten tot noord. De maximum temperatuur zal uitkomen tussen de -5 tot 4 graden. Op ca. 1500 meter ligt het rond de -8 graden.

Weekend

Zaterdag wordt het weer een overwegend bewolkte dag waaruit het nodige aan sneeuw uit zal gaan vallen. Met name in het noorden en oosten valt er het nodige aan sneeuw met een sneeuwgrens die ook nu op 400 meter en lager ligt. In het zuiden en oosten waait er een  sterke tot stormachtige wind uit het noordwesten- tot noorden met windstoten van 50 tot 80 kilometer per uur.

Maximum ligt tussen de -3 tot 4 graden, rond 1500 meter ligt dit rond de -8 graden.

Zondag nog enkele lokale sneeuwbuien maar voor de rest overwegend bewolkt. In het zuiden en oosten kan de zon nog te zien zijn. De wind uit het noordwesten tot noord is hard met een maximum tussen de -6 en 2 graden.

Hoe het weer na het weekend zal gaan verlopen, morgen weer meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Chalet.nl grote banner 900-600

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...