Weerbericht onbestendig en niet meer zo heet

Weerbericht onbestendig en niet meer zo heet

ZATERDAG:

de meeste warmte is verdreven richting het oosten en daarvoor hebben we een veel koelere luchtmassa in de plaats gekregen. De maxima liggen tussen de 22°c en 28°c. In het oosten kan heel plaatselijk  nog 30°c aangetikt worden. De vorstgrens zakt wederom richting de 3000 meter en op 2000 meter is het +/- 12°c. Er heerst veel bewolking en met name in het westen en de bergen kan dat voor stevige regen zorgen. En met de wind uit het westen is het aangenamer dan de afgelopen dagen.

ZONDAG:

de dag begint redelijk vriendelijk maar er is ook bewolking aanwezig. In het westen worden tegen de middag de wolken dan robuuster en die kunnen dan wederom wat regen of onweer veroorzaken. De wind is gedraaid naar het koelere noorden. De maxima liggen tussen de 20°c in het westen en wederom 28°c in het uiterste zuidoosten. Tussen de wolken en buien komt de zon ook goed tevoorschijn. Zodra de zon goed doorkomt wordt het gelijk een paar graadjes warmer maar in de regen kan het weer een paar graadjes koeler zijn.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De temperaturen lopen heel geleidelijk weer iets op maar zo heet als afgelopen week wordt het niet. Tevens is er iedere dag kans op een bui. Het (zuid)oosten heeft de beste kaarten voor iets bestendiger weer. In de bergen blijft de dynamiek parten spelen. Zodra het daar warm wordt ontstaan er stapelwolken die wat regen kunnen geven.

Fijn weekend

Ronaldo

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×