Weerbericht Oostenrijk 18 – 20 juni 2020

Weer Oostenrijk 17 juni 2020

Weerbericht Oostenrijk 18 – 20 juni 2020

Donderdag is een natte dag. In het noorden van Salzburg, Ober Österreich, het noordwesten van Stiermarken, evenals in de regio’s Most, Wald en Weinviertel, is het bewolkt en regent het vaak tot de middag. Het kan keer op keer hard plenzen, vooral in Ober Österreich, het Waldviertel en in het Mostviertel.

Helaas is het ook overwegend bewolkt in Wenen en Burgenland. Vooral ’s ochtends en tegen de middag buien. In Vorarlberg, Tirol, het zuiden van Salzburg, Stiermarken en in Karinthië komen een paar uur zonneschijn voor en dat zou fijn zijn.

De wind komt uit het west tot noordwest en waait in het oosten hard met pieken van 50 tot 80 km per uur. De temperaturen bereiken slechts 14 tot 24 graden, 14 graden in de Salzkammergut, tot 24 in Burgenland en Zuid-Steirmark. Op 2000 meter is het 5 tot 10 graden, 10 graden in de Zuidelijke Alpen.

Kaprun Kitzsteinhorn

Vrijdag zijn wij op de Kitzsteinhorn Kaprun … dan zullen we waarschijnlijk niet dit weer hebben…hopen mag

Vrijdag

Redelijk fris en erg wisselvallig…  dus zon, wolken en wellicht ook een onweersbuitje. De kans op regen is het grootst in Wenen en dat geldt eigenlijk wel voor de gehele noordkant van Oostenrijk. Op de grens overigens met Tsjechië zou het behoorlijk gaan regenen. Het zuidoosten van Oostenrijk heeft een redelijke dag daar blijft het zelfs grotendeels droog. Het waait overigens best aardig. In het oosten kan de wind stormachtig zijn  die uit west tot noordwest waait. Temperaturen liggen tussen de 16 en 26 graden, op 2000 meter 6 tot 10 graden.

Hintertux 16 okt 2018

zaterdag zijn we als alles goed gaat op de Hintertuxer Gletsjer…we duimen voor redelijk weer en zicht… maar dat gaan jullie ook zien… er komen weer video live updates op facebook

We kijken ook alvast naar de zaterdag. We zitten nog steeds in een koele stroming uit west tot noordwest. Af en toe komt wel de zon even voorbij maar aan de noordkant van de alpen en het Oosten kunnen toch een paar buitjes te voorschijn komen. Temperaturen liggen ook deze dag tussen de 16 en 26 graden.

Voor volgende week zien we de temperatuur omhoog gaan maar ook de zonne-uren. Meer daar over as. zaterdag. Dan heeft Ronaldo weer een pracht van een weerbericht klaar staan.

Tuxertal we hopen zo ook het dal aantreffen…. op de achtergrond de Hintertux

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...