Weerbericht Oostenrijk de zomer komt weer terug

Fantastisch Oostenrijk Zomers

Weerbericht Oostenrijk de zomer komt even terug

Voordat we beginnen met het weerbericht het zou in het zuiden lokaal vannacht gesneeuwd hebben tot 2000 meter. Voor wat het waard is maar we gaan snel naar het weer van vandaag, dinsdag 7 juli 2020.

Dinsdag kan het zeker wat frisser worden want we komen in wat koudere lucht. In het zuidoosten kan het nog regenen. Ook vallen er tot in de middag wat buitjes tussen Innsbruck en Liezen maar het blijft overwegend droog. In Voralberg, Tirol, Salzburg en Karinthië komt zeker de zon er ook bij. Van Oberösterreich tot in het Burgenland wisselend bewolkt en een zonnetje. De wind komt uit het zuidoosten en de wind kan behoorlijk aantrekken in de Hohentauern met windsnelheden tot 80 km per uur. Temperaturen bereiken waarden tussen de 16 en 25 graden. In het hooggebergte is wat sneeuwgevallen maar in de middag zijn er al temperaturen meetbaar van 4 tot 11 graden op 2000 meter.

Weerbericht Oostenrijk 7 juli 2020

Woensdag, de temperaturen gaan weer omhoog, op alle hoogtes wordt het warmer. Overwegend zonnig maar een wolkje komt zeker voorbij. Ten noorden van de Donau is er meer bewolking en tegen de avond kan het aan de grens van Tsjechië gaan regenen. Ook kunnen er onweersbuien ontstaan bij de brenner richting Osttirol heen. Maar over het algemeen is het prima toeven in de bergen. De temperaturen liggen tussen de 21 en 30 graden. De 30 graden weer in het oosten. Op 2000 meter temperaturen van 10 tot 15 graden.

Donderdag

Op donderdag is het warm maar niet geheel zonnig. Er zijn wolkenvelden en er kunnen buien en onweer ontstaan. De wind komt uit het west tot noordwest. Ook deze dag temperaturen van 22 tot 30 graden.

Vrijdag wordt een hele hete dag, hoogzomer en temperaturen van 26 tot 34 graden. Wellicht wordt er in het oosten zelfs een 35 graden gemeten. Aan het eind van de middag of avond zou dat best afgestraft kunnen worden door wat buien en onweer.

Hoe het er in het weekend gaat uitzien dat gaan we donderdagochtend weer bekijken.

Zomer Bier Zon

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...