Weerbericht Oostenrijk, komen weer paar warme dagen aan!

archief foto maar verlangen we alweer naar dit soort uitzichten?

Weerbericht Oostenrijk, komen weer paar warme dagen aan!

Maandag, het grootste deel van Oostenrijk is overwegend bewolkt en behoorlijk fris. De dikste wolken zijn in Karinthië, Stiermarken en Salzburg te vinden. Maar de zon kan zich ook zeker eventjes laten zien. Het kan op sommige plaatsen een beetje regenen. In de loop van de middag of ’s avonds worden de regenbuien frequenter op de Tiroolse hoofdkam van de Alpen, in Oost-Tirol en Ober-Karinthië, evenals in het zuiden van Salzburg, waar weer wat onweersbuien kunnen ontstaan. Het blijft over het algemeen overdag droog ten noorden van de Alpen en in het oosten. Vooral in het Mühl-, Wald- en Weinviertel zal het overwegend zonnig zijn. De wind komt uit het westen tot noord en het waait  matig. De temperaturen bereiken 16 tot 23 graden, in het oosten meer zon en vooral in het Weinviertel tot wel 26 of 27 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het 6 tot 10 graden.

Dinsdag, in heel Oostenrijk is het overwegend zonnig. Er kan nog wat bewolking overtrekken maar deze zouden nauwelijks buien moeten brengen. De noordwestelijke tot westelijke wind waait matig, in de oostelijke bergen kan het wat harder waaien.

De maximum temperaturen liggen tussen de 19 tot 26 graden. Op 2000 meter is het 9 tot 14 graden.

Hoe gaat het verder?

Woensdag weer zomers warm met temperaturen van 23 tot 32 graden. Hoge bewolking kan voorkomen maar daar zul je weinig last van hebben. In de middag kunnen er wat stapelwolken ontstaan, maar deze zijn ook onschadelijk.

Op donderdag is de zon er ook weer goed bij maar in de loop van de dag trekken er toch wat wolken voorbij, vooral van Oost-Tirol naar Stiermarken kunnen zich regenbuien en onweersbuien ontwikkelen. Maar in de meeste regio’s blijft het echter droog. De westenwind blijft stevig tot zeer sterk waaien, vooral in het noorden en oosten. De temperaturen in de middag liggen tussen de 18 en 26 graden.

Hoe het hierna het eruit gaat zien dat bespreken we in een volgend weerbericht.

Weer Oostenrijk 24 aug 2020

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht