Weerbericht Oostenrijk warm en het weekend onstuimig

Weerbericht Oostenrijk warm en het weekend onstuimig.

Vrijdag, de stroming draait naar het zuidwesten, het wordt warmer en er is zelfs sprake van een  föhn.

Ook schijnt de zon in het grootste deel van Oostenrijk. In Oost-Tirol, Karinthië, Lungau en Oberer Murtal daarentegen is er in de ochtend al wat dichtere bewolking aanwezig  die overdag deels wat losser wordt. Geleidelijk komen er echter steeds meer wolken vanuit het zuidwesten. In Tirol en Oberkärnten komen de eerste regenbuien al rond het  middaguur langs. In de namiddag en avond kun je enkele buien en onweersbuien verwachten. Dit speelt voornamelijk van Vorarlberg naar Oberösterreich en het Waldviertel of naar Oberkärnten. Op sommige plaatsen kan het ook flink regenen. Verder naar het oosten en zuidoosten vormen zich slechts enkele buien, en vooral vanaf het Weinviertel via het Weense gebied, Burgenland en grote delen van Stiermarken naar de Lavantvallei schijnt de zon in ieder geval nog tot in de middag.

De wind draait voor het grootste deel snel van zuidoost naar zuid en wordt steeds sterker  langs de Alpenhoofdkam en in het oosten. Soms wordt het zelfs stormachtig op de bergen. De temperatuur loopt op tot 22 tot 30 (wellicht wel 31) graden,. Het warmst wordt het in Nieder Österreich. Op 2000 meter is het 11 tot 15 graden.

onweer 20 juli 2019 bliksem

Zaterdag is er sprake van onweergevaar! Ingebed in een sterke zuidwestelijke stroming ligt een koufront boven het westen van Oostenrijk en brengt soms grote hoeveelheden regen met zich mee, voor het front moet je rekening houden met heftige onweersbuien.

In Vorarlberg en Noord-Tirol regent het vrijwel continu en soms heftig. In Salzburg, Oberösterreich en ook in het meest westelijke deel van Niederösterreich is het zwaar  bewolkt en het regent zo nu en dan, maar met aanzienlijk lagere hoeveelheden.

In Oost-Tirol en Oberkärnten domineert de bewolking en komen er regenbuien en onweersbuien voor. Maar als we geluk hebben komt de zon er ook nog even door.

In het oosten van NiederÖsterreich, in Wenen, Burgenland, in grote delen van Stiermarken en in Nieder Karnten is de zon zeker een paar uur aanwezig, maar tussendoor zijn er ook wolken en ook hier kunnen regenbuien en onweersbuien ontstaan. In veel regio’s in het oosten en zuidoosten blijft het echter de hele dag droog.

Boven de Alpen hoofdkam staat overigens een stormachtige zuidenwind. De maximale temperaturen liggen ver uit elkaar, 13 graden in Vorarlberg en 31 graden in Burgenland. Op 2000m is het 8 tot 15 graden.

Hoe het verder gaat? Het enige dat we nog willen meedelen is dat zondag er in Tirol behoorlijk wat neerslag kan vallen. Er wordt zelfs meer dan 100 mm aan regen berekend. Het gevaar op modderstromen is duidelijk aanwezig. In de avond gaat de sneeuwgrens gaat dalen naar 2500 meter. Hoe dit echt verder gaat lezen we vast weer in het weerbericht van morgen.

 

Neerslag Regen tm 30 aug 2020 Oostenrijk

Neerslag hoeveelheid tot en met Zondagavond …

Weer Oostenrijk 28 aug 2020

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht