Weerbericht Oostenrijk warm en kans op een onweersbui

zomer 2019

Weerbericht Oostenrijk Warm en kans op een onweersbui. Het is de komende dagen heerlijk vakantieweer in Oostenrijk soms een buitje of onweer maar de temperaturen passen nog steeds bij de zomer.

Donderdag, het blijft warm, maar het is wisselvallig. De zon laat zich iedere keer weer zien. Soms mengen zich ook wolken, en aanvankelijk is er bv bij de Bodensee en de Karnter See mist en nevel. Bovendien zijn buien of onweersbuien te verwachten. Vanaf de middag kan dit ook voorkomen vanaf de Arlberg richting de Tauern en naar de Koralpe. Langs en ten noorden van de Donau kan het ook een beetje regenen. Er is een matige, in het oosten ook stevige wind van noordwest naar noordoost. De temperaturen bereiken 20 tot 28 graden, 28 in het zuidoosten. Op 2000 meter is het 9 tot 14 graden.

Vrijdag, warm en veel zon maar ook mist, nevel en wolkenvelden. Daarnaast vallen er in de middag enkele buien en onweersbuien in Vorarlberg, Tirol en Salzburg. Enkele onweersbuien reiken ook tot het Salzburgerland. In het grootste deel van Oostenrijk blijft het echter droog. Er staat een matige, soms levendige wind van noordoost naar zuidoost. De maximum temperaturen lopen op naar 20 tot 27 graden, op 2000m rond de 13 graden.

Hoe gaat het in het weekend verder?

Op zaterdag warm en het is helaas niet de hele dag zonnig. Wederom rond de alpen  mist en nevel.  Zoals gezegd niet altijd zonnig, naar de middag toe worden de wolken dikker vooral aan de noordkant van de alpen. Van Vorarlberg tot het Waldviertel neemt de kans op regenbuien en onweer toe. Vanaf Amstetten, Leoben en Villach oostwaarts moet het echter droog blijven. In het oosten en zuidoosten een matige tot stevige zuidoosten wind. Aan de noordkant van de Alpen draait de wind naar het westen. De temperaturen lopen op van 22 tot 28 graden. Het warmst wordt het in het oosten en zuidoosten.

Op zondag een warme dag en de zon zien we ook weer wat meer. Maar geheel wolkeloos zal het zeker niet zijn en ook een enkele onweersbui is niet uit te sluiten. De wind draait van west naar oost en is licht tot matig. Maximum deze dag komt uit op 21 tot 28 graden en in het oosten ook bijna 30 graden.

Hoe de nieuwe week er uit gaat zien bekijken we eventueel morgen weer.

Weer Oostenrijk 10 sept 2020

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×