Weerbericht Oostenrijk wisselvallig en zacht

Weerbericht Oostenrijk wisselvallig en zacht

West Europa is onder invloed van diverse oceaandepressies. Hierdoor is het wisselvallig en waait het soms erg hard. Zoals gisteren, toen er een flinke föhnstorm over de Alpen trok. Ook vandaag heeft het oosten nog last van de wind. Hogedruk, die het mooie weer moet brengen is slechts als een klein plukje terug te vinden boven Scandinavië. De Alpen zijn wisselvallig en zacht. De details:

ZATERDAG:

De meeste wind trekt naar het oosten weg. Daar worden ook de hoogste temperaturen gemeten door het restantje van de föhn. Vanuit het westen wordt iets koelere lucht over Oostenrijk geblazen en dat gaat gepaard met wat spetters. Boven de 2000 meter kunnen er wat vlokken vallen maar dat mag geen naam hebben. Ten oosten van de lijn Salzburg – Villach blijft het nagenoeg droog. De wind is in het westen zwak tot matig en waait uit het westen. In het oosten is de wind hard en vlagerig. Daar worden de hoogste temperaturen gehaald. In Vorarlberg wordt de 15°c niet gehaald maar in de buurt van Wenen kan het wederom +20°c worden. Op 2000 meter is het rond het vriespunt in het westen en tegen de 10°c verder oostelijk.

ZONDAG:

De buien die op zaterdag in het westen vielen trekken heel langzaam richting het oosten. In het westen klaart het derhalve meer en meer op terwijl in het oosten er een drup regen kan vallen. Het is ook een tikkie koeler dan op zaterdag. De zon neemt wel iets toe vanuit het westen en tegen de avond zijn waarschijnlijk alle buien het land uitgejaagd. De wind neemt verder af en is zwak uit het westen. De maxima liggen 14°c in het westen en 20°c in het oosten.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op maandag is het een hele fraaie herfstdag. De zon schijnt volop door een zwakke rug van hogedruk die over de Alpen trekt. De temperaturen zijn gematigd, maar wel te warm voor de tijd van het jaar. De vorstgrens ligt rond de 3000 meter. Tegen de avond neemt de wind en de bewolking vanuit het westen wederom toe. Dat is de voorbode van een wisselvallige dag op dinsdag. Met name het westen krijgt met flink wat neerslag te maken. De sneeuwvalgrens ligt boven de 2500 meter maar daalt in de loop van de dag wel enigszins.  Tevens kan er aan de noordkant wederom een flinke zuidföhn optreden. Daardoor stijgen de temperaturen aan de noordkant richting de 20°c. Op woensdag neemt de zuidföhn dan weer af maar blijft het niet droog. Al met al dus een wisselvallig geheel de komende dagen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×