Weerbericht Oostenrijk zon, regen onweer en sneeuw!

Weerbericht Oostenrijk zon, regen onweer en sneeuw!

Donderdag

In het Oosten van Oostenrijk wordt het vandaag zomers warm. In het westen daarentegen wordt het frisser, raakt het steeds meer bewolkt en wordt het ook vochtiger.

In Niederösterreich, Wenen, Burgenland en Steirmarken schijnt de zon al zouden er in de ochtend nog wat mistvelden zijn die al snel gaan oplossen. In de middag kunnen er ook regenbuien ontstaan en zelfs een klap onweer is niet uitgesloten (in de bergen).

In het Westen laat de zon zich maar even zien. Ook trekken er steeds meer wolkenvelden voorbij. Vanaf Voralberg tot Osttirol/Oberkärnten kan het rond de middag beginnen met regenen. Ook kan het tot onweer komen in de bergen.

Vooral langs de Alpenhoofdkam zowel zuidelijke als oostelijk hiervan kan het behoorlijk gaan waaien (zuidenwind) Maximumtemperaturen die liggen rond 16 graden in Vorarlberg en Osttirol terwijl het in het Donau gebied en Burgenland maar liefst 27 tot 28 graden kan gaan worden. Op 2000 meter is het een stuk koeler mat temperaturen van 6 tot 11 graden.

Vrijdag

In heel Oostenrijk gaat de temperatuur een behoorlijk stuk naar beneden. Het kan behoorlijk gaan regenen tot in de vroege middag. In het zuiden kun je een onweersbui tegenkomen. Van Salzburg tot Obersteiermark kan de sneeuw zelfs tot 1700 meter komen.

In de loop van de middag wordt de neerslag zwakker en het kan zelfs droog worden. Van Voralberg tot Oberösterreich zou de dag zelfs zonnig kunnen eindigen. Overigens waait er een krachtige wind uit west tot noordwest. Maximumtemperaturen deze dag liggen tussen de 10 en 20 graden. Op 2000 meter tussen de 0 en 4 graden.

Weekend weer

Op zaterdag in Ober- en Niederösterreich, Wenen, Burgenland, Steirmark en Unterkärnten overwegend zonnig en dus een mooie dag. In het westen en zuidwesten wellicht een zonnetje maar hier komt weer snel de bewolking opzetten en er kunnen regenbuien en zelfs onweer ontstaan. Maximumtemperaturen in het westen 16 graden en in het oosten 27 graden.

Hoe het weer er daarna gaat uitzien dat kunnen jullie zaterdagochtend weer lezen in een nieuw Weerbericht Oostenrijk.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...