Weerbericht Oostenrijk: Regen, Regen, Regen met beetje zon

Saalbach 15-06-2020Weerbericht: Regen, Regen, Regen met beetje zon. Mooier wordt het de komenden dagen niet. Het wil nog geen zomer worden de hele week zal zoals het er nu uit ziet een mix worden van wolken, neerslag maar ook de zon kan zich laten zien.

Het regenachtig weertype zet ook vandaag voort, het blijft opnieuw regenen eerst in het westen dan in het oosten. Ondanks de bewolking en regen komt de zon eerst langzaam in de oostelijke helft vaker tevoorschijn. In de loop van de dag krijgt de zon beetje bij beetje de overhand. In het oosten en zuidoosten waait soms een levendige wind van west naar noord. Maximumtemperaturen liggen tussen de 18 en 25 graden, waar de 25 graden alleen in Karinthië bereikt zal worden. Op 2000 meter hoogte liggen de temperaturen tussen de 6 en 11 graden.

Woensdag is een vergelijkbaar weerbeeld te zien waarbij het weer een mix is van bewolking zon en neerslag. Eerst regent het in het oosten en zuidoosten van Niederösterreich naar zuid Steiermark. In de middag verschuift het zwaartepunt van de buien zich richting het westen. De temperaturen liggen tussen de 11 en 16 graden in de ochtend en 20 tot 25 graden in de middag. Op 2000 meter ligt dit tussen de 7 en 11 graden.

Donderdag is het nog steeds de bewolking en regen dat de overhand heeft maar ook zal de zon zich weer laten zien. Het zal niet warmer worden dan 24 graden . Een kans op een bui is vrijdag het grootst in Vorarlberg, Tirol, Salzburg en Karinthië, in het Donaugebied en in het zuidoosten zal het droger worden. Temperaturen stijgen naar maximaal 26 graden.

Het weekend lijkt zoals er nu uitziet nog steeds een mix te zijn van zon, wolken en afgewisseld met een bui. Een onweersbui is niet uitgesloten dit met temperaturen tussen de 16 en 26 graden. De zondag lijkt een kopie te worden van de dagen ervoor.

We proberen de komende weken drie keer per week een weerbericht te schrijven. De eerst volgende keer is de donderdagochtend en Ronaldo neemt ons dan weer mee op de zaterdagochtend. Voor meer Europees weer (buiten Oostenrijk) kun je ook een kijkje nemen op Vakantieweer.nu 

Fijne dinsdag

Reserve “weerman” Michel

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Grote Banner Chalet Bramberg

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...