Weerbericht soms kaiserwetter in onstuimige week

Weerbericht soms kaiserwetter in onstuimige week

We zitten momenteel in een bijzonder turbulente en onstuimige weersperiode. Na weken van saai en stabiel weer trekken geregeld stormdepressies over of voorbij Oostenrijk. Zo stond er dit weekend ondanks mooier weer soms een stormachtige wind in de bergen. Ook de komende tijd blijft het onstuimig, maar vandaag en woensdag is er ook ruimte voor rustig kaiserwetter.

Vanmorgen is het relatief rustig novemberweer, er staat weinig wind en in de dalen komt restbewolking voor. Gedurende de dag lossen deze wolkenresten op, maar trekken ook enkele hogere wolkenvelden over. Toch is het algemene weerbeeld vrij vriendelijk met soms veel ruimte voor de zon. Door de zon wordt het vrij mild voor november met maxima die oplopen naar 12 tot 16 graden. Op 1500 meter is het 4 of 5 graden boven nul en de vorstgrens ligt rond 2000 meter.

Vanavond is het opnieuw bewolkt en in de bergen trekt de westenwind weer aan. Gedurende de nacht valt soms wat lichte regen of een buitje. Bovendien bevindt de sneeuwvalgrens zich rond 1700 meter.

Morgen verloopt opnieuw onstuimig in de bergen met veel wind. Gedurende de dag valt opnieuw regen of sneeuw. Alleen in Karinthië blijft het nagenoeg droog of droger. Tegelijkertijd zal de sneeuwvalgrens gedurende de dag langzaam zakken van 1700 meter naar 1400 meter. In de nacht naar woensdag wordt het weer droog en klaart het breed op. Tijdens de nacht kan het een graadje vriezen in de dalen.

Woensdag verloopt vriendelijk met veel ruimte voor de zon. Bovendien staat er weinig wind, en het is met recht een ‘kaiserwetter’ dag in de Oostenrijkse Alpen. Dit maakt het een perfecte dag om heerlijk te skiën op een van de gletsjers met verse sneeuw.

Geen sneeuwdump, maar wel af en toe sneeuw

Na donderdag blijft het een komen en gaan van storingen vanuit het westen. Hierbij pendelt de sneeuwvalgrens vaak tussen 1200 en 1600 meter. Bovendien blijft de langere termijn onstabiel, waardoor er mogelijk een erg sneeuwrijke novembermaand volgt voor de skigebieden boven 1500 meter.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×