Weerbericht, steeds maar weer sneeuw en wind

Via Facebook: Bergbahnen Filzmoos

Weerbericht, steeds maar weer sneeuw en wind

Na de snowmaggedon van de afgelopen dagen is het nog niet gedaan met de sneeuwval. Het sneeuwfront wat enorme hoeveelheden sneeuw heeft gebracht, en op vrijdag richting het oosten koerste, krijgt heimwee en bezoekt Oostenrijk andermaal. Dit keer zullen ook Vorarlberg en Tirol dik in de prijzen vallen. Maar eerst wat leuke plaatjes:

Filzmoos

De details van het weer de komende dagen:

ZATERDAG:

Het is zeer windig en op de toppen van de meeste gebieden staan windsnelheden die dicht tegen zware storm aanzitten. Windstoten tot 120 KMH zijn aan de orde van de dag. Daarbij sneeuwt het andermaal en met name in de ochtend wederom intensief. Er kunnen sneeuwduinen ontstaan.  De sneeuwvalgrens ligt in de ochtend in het westen nog rond de 1000 meter maar zakt in de loop van de dag tot in de laagste dalen. In de namiddag gaat de sneeuw dan ten einde. De temperatuur gaat in de loop van de dag ook onderuit. In de ochtend ligt het bijna overal boven nul maar in de avond vriest het dan overal.

ZONDAG:

De dag begint droog. Vanuit het noordoosten wordt er wel veel koudere lucht over de bergen geblazen.  In het zuiden kan er een streepje zon tevoorschijn komen maar de rest van het land blijft bewolkt. In de loop van de dag wordt de bewolking ook weer dikker en in de avond gaat het vanuit het noordwesten in het westen weer sneeuwen. Het uiterste oosten blijft dit keer zo goed als droog.  De temperatuur op 1500 meter ligt rond de -8°c. Het zwaartepunt van de neerslag ligt nu duidelijk ten westen van Salzburg. De hoeveelheden die eerder deze week zijn gehaald zal er niet vallen.

MAANDAG en DINSDAG:

In het westen kan er nog een sneeuwbui overwaaien maar voor de rest zal het droog blijven. De zon kan zelfs zo nu en dan door de wolken piepen. De temperaturen  liggen rond het vriespunt maar in de bergen is het kouder. Op dinsdag niet veel verandering. Wel zal de zon vaker tevoorschijn komen. De temperatuur kruipt dan een graadje omhoog.

WAARSCHUWING:

In het hele land zijn de gevaren op lawines groot. Blijf (mits je gezond verstand in je hoofd hebt) binnen de gemarkeerde pistes. Wil je toch buiten de pistes poederen denk dan ook even aan de mensen die je wellicht achter laat.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×