Weerbericht temperatuur zit in de lift en meer zon

Afgelopen weekend was het winters in de bergen in Oostenrijk. Het is inmiddels alweer wat warmer geworden ook op hoogte. Hoe gaat het weer de komende dagen eruit zien?

Woensdag, de temperatuur zit in de lift en meer zon

In het westen en zuiden van Oostenrijk komt de zon er goed bij. Van het Unterinntal tot aan het Weinviertel wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, en op sommige plaatsen kan het tussen Kufstein en Mariazell ook wat regenen. In het oosten staat een stevige tot harde wind van west naar noordwest. De temperaturen lopen op van 13 tot 20, misschien zelfs 21 graden. Op 2000 meter zijn 3 tot 8 graden te verwachten, tot 8 graden rond de Arlberg.

Donderdag, de zon is weer aan de overhand deze dag. Een paar mist- en hoge mistvelden kunnen echter een tijdje standhouden. Er kunnen op elk moment wolken in het oosten verschijnen. In de middag komt er meer bewolking binnen zetten en in het westen en in de avond kan het een beetje regenen in Vorarlberg en Tirol. De wind is slechts zwak tot matig en komt uit verschillende richtingen. De temperatuur bereikt 14 tot 22 graden, op 2000 meter 6 tot 9 graden.

 Hoe gaat het verder?

Vrijdag hebben we te maken met een sterke zuidföhn. Waarschijnlijk alleen in het noorden en oosten langer zonnig. Wolken in het westen en zuiden. Eerst op de Tiroolse hoofdkam, in Oost-Tirol en Ober-Kärnten nog Regen. In de loop van de middag en avond in heel Karinthië, Tirol,Vorarlberg en Salzburg,  regenachtig. De temperaturen lopen op tot 13 tot 23 graden.

Zaterdag zien we ook weer sneeuw op de kaarten verschijnen. In Vorarlberg kunnen de vlokken tot wel 1000 meter naar beneden dwarrelen ,aar meer daarover morgen in een nieuw weerbericht.

Weer Oostenrijk 30 sept 2020

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...