Weerbericht: Toenemend zonnig en zachter

WEERBERICHT: TOENEMEND ZONNIG EN ZACHTER

Een hogedrukgebied met de kern boven Luxemburg zorgt voor toenemend zonnig en zacht weer. De verzachting komt uit het westen omdat het enorm warmbloedig hogedrukgebied veel warme oceaanlucht transporteert richting west Europa. Die lucht is subtropisch van aard en dus boven normaal. De lagedrukgebieden worden via de noordelijke Atlantische Oceaan weggeleid. Neerslag zit er voorlopig niet in. Het is de zon die overuren gaat maken.

ZATERDAG:

In de ochtend kan het hier en daar een beetje nevelig zijn maar de zon is al uitbundig aanwezig. Het is onbewolkt en het wordt in de loop van de dag zachter. In de ochtend is er in veel dalen namelijk nog wat lichte vorst. Overdag stijgt de temperatuur richting de +10°c. De wind is matig uit het noordoosten maar neemt in de loop van de dag iets af.

ZONDAG:

Zondag is wederom een zonnige dag. De temperaturen doen er nog een streepje bij. De lichte vorst verdwijnt zodra de zon opkomt en het wordt wederom een stralende dag. De maxima liggen rond de 12°c. Op 2000 meter ligt de temperatuur rond het vriespunt of er net even boven.

MAANDAG:

en de volgende zonnige dag gaat van start. Het is tevens de warmst dag van de week. Het is onverminderd onbewolkt en op 1500 meter gaat het richting de +10°c. De vorstgrens stijgt door richting de 2500 meter. De pistes zullen dus zwaar worden. Er staat nauwelijks wind. De 3e dag op rij met Kaiserwetter.

 

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op dinsdag wordt het weer een streepje koeler. Er kan wat hoge bewolking overschuiven en in het noordwesten kan die soms wat dikker zijn. Het is de koudere lucht op hoogte die de bewolking veroorzaakt. Het blijft echter droog. Op woensdag neemt de bewolking verder toe en in het noorden, aan de Tsjechische grens, kan dat uitgroeien tot een regenbui. Het is te warm voor sneeuw. In de bergen blijft het droog en zacht. Ook de rest van de week blijft het te zacht voor de tijd van het jaar maar wel droog.

Fijn weekend!

Ronaldo

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

SnowWorld Kerst 1250x900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×