Weerbericht: twee dagen sneeuwval daarna wederom hogedruk invloeden

Weerbericht: twee dagen sneeuwval en daarna wederom hogedruk invloeden

Het geduld van de winterliefhebber wordt danig op de proef gesteld. Vandaag is het dan zover. De afgelopen dagen waren nog enorm fraai maar voor de komende 2 dagen staat er sneeuw op het programma. De sneeuwgrens ligt ook lekker laag alleen de hoeveelheden zijn nog niet om over naar huis te schrijven.

Vandaag is het niet meer zo mooi als de voorgaande dagen. Vanuit het westen komt de bewolking opzetten en tegen de middag begint het als eerste te regenen in Vorarlberg. De sneeuwvalgrens ligt in 1e instantie rond de 2000 meter. De wind neemt daarbij toe en kan krachtig zijn uit noordwestelijke richtingen. Al snel komt het koufront door en tegen de avond is de wind naar noord gedraaid en de sneeuwvalgrens gezakt onder de 1500 meter in het oosten. In het westen van Tirol en in Vorarlberg daalt de SVG dan onder de 1000 meter.

In de nacht naar vrijdag daalt de SVG verder en kan het ook in de lagere dalen sneeuwen. De meeste sneeuw valt aan de noordzijde van de Alpen.

Morgen begint dan ook met sneeuw op uitgebreide schaal. Het noorden en noordoosten zijn spekkoper en zullen de grootste hoeveelheden sneeuw ontvangen. Het zuiden en zuidoosten zien niet heel veel sneeuw en mogen blij zijn met de “poedersuikerbus”. De wind draait verder richting noordoost en is overdag nog vrij krachtig tot hard maar neemt in de loop van de middag in kracht af. In de loop van de dag neemt ook de kans op sneeuw af omdat er vanuit het westen opnieuw een rug met hogedruk over de Alpen trekt. Hogedruk onderdrukt de neerslagkansen. De temperaturen liggen overal rond het vriespunt. In de bergen uiteraard kouder en in het uiterste zuidoosten een paar graden boven nul. Tijdens sneeuw overal onder nul.

Heel veel sneeuw zal er uiteindelijk niet vallen. Salzburgerland/Steiermark zullen de topscorers zijn met wellicht +15 cm.

Zaterdag begint koud. In heel Oostenrijk vriest het op uitgebreide schaal. In de ochtend is zelfs matige tot strenge vorst mogelijk. Omdat de wind is weggevallen en er een verse laag sneeuw ligt kan het daardoor flink afkoelen. Een hogedrukgebied heeft zich juist met zijn kern boven Oostenrijk genesteld. Het wordt zaterdag een top dag. Veel zon, de wind stelt niks voor en van west naar oost is het tussen de 1°c en 6°c. In sommige dalen zal het de hele dag vriezen.

Zondag plakken we er nog zo’n dag aan vast. Het verschil met zaterdag is echter dat het een stuk milder is. De wind gaat naar de zuid/zuidwest hoek en daardoor wordt mildere lucht over de Alpen geblazen.  De vers gevallen sneeuw gaat het heel erg moeilijk krijgen en zo niet verdwijnen. De temperaturen gaan bijna overal weer richting de 10°c. In het westen is zelfs boven de 10°c mogelijk. Het nulgraden niveau ligt alweer rond de 3000 meter op zondag.

Op maandag kunnen de restanten van een koufront het uiterste noordoosten raken maar dat is nog vrij onzeker omdat de luchtdruk vrij hoog is. Daardoor is het in de rest van het land ook wat bewolkt. Na maandag komen we weer in de hogedruk modus. Daarover de komende dagen meer. Voor meer Europees weer kun je ook altijd een bezoekje brengen aan VAKANTIEWEER.NU. Hier vind je regelmatig analyses over verschillende bestemmingen.

groet,

Ronaldo

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Banner Bluetribe 1200x400

Turner Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht