Weerbericht: verandering hangt in de lucht met later in de week sneeuwval

Weerbericht: verandering hangt in de lucht met later in de week sneeuwval. Eindelijk gaat het roer om in meteoland. In de loop van de week zal de hogedruk invloed minder en minder worden en op donderdag staat er zelfs flink wat sneeuw in de kaarten. Zo ver is het echter nog niet want er staan eerst nog 2 heerlijke dagen voor de boeg. Kanttekening: het ligt er wel een beetje aan waar je bent. Het westen heeft de beste kaarten net als gisteren.

Kijken we namelijk van boven dan zien we veel mistvelden in het oosten en is het vrijwel onbewolkt in het westen. Links naast Klagenfurt ligt Villach en de Villacher Alpen. Je ziet aan de witte strepen dat de mist aardig is uitgesmeerd in de dalen van de Villacher Alpen. De meest linker pijl geeft het Gailtal aan.

Kijken we op grondniveau dan zien we die mist in de dalen ook. Hier kijk je dus het Gailtal in. En die mist was dus heel hardnekkig gisteren en dat kan de komende 2 dagen nog wel zo blijven in de oostelijke helft.

In het westen, zoals hier in Vorarlberg, was niks aan de hand.

Ook vandaag en morgen zien we die verdeling ook nog. Het is bijzonder rustig in Oostenrijk omdat het onder de vleugels ligt van een sterk en enorm uitgebreid hogedrukgebied boven Rusland. De lijnen van gelijke luchtdruk liggen ver uit elkaar en daardoor is er maar weinig stroming in de atmosfeer. Door het vocht en de laagstaande Zon ontstaat er mist en nevel die erg hardnekkig is. De Zon brand de mist niet meer weg want die is te zwak. Daardoor zijn er ook grote verschillen. In de mist blijft de temperatuur achter en wordt het niet warmer dan 6°c. Daar waar de zon goed doorkomt is het best aangenaam en kan het makkelijk 15°c worden. Er staat haast geen wind. De vorstgrens ligt rond de 2500 meter.

Zondag tapt uit hetzelfde vaatje. Het is gewoon lekker en rustig herfstweer alleen als je onder de mist zit heb je pech. Wellicht aan de andere kant van de berg is het dan wel fraai. Het is alleen jammer dat we niet mogen en veel gebieden op code oranje staan.

Maandag worden de kaarten opnieuw geschud en komt er wat meer schwung in de atmosfeer. De wind draait naar het westen en blaast de mist weg. Er scheert tevens een regengebied over de noordelijke landsdelen en de vorstgrens daalt. De noordelijke toppen kunnen boven de 1500 meter sneeuw verwachten. Maar nog geen grote hoeveelheden. Die staan pas op stapel na woensdag.

Dinsdag profiteren we dan nogmaals van een tussenhoog en kan het nog eenmaal zonnig zijn maar trekken er ook wolken over.

Modelgefluister geeft voor na donderdag flinke sneeuwval aan met een lage sneeuwgrens. Daarover later meer.

Fijn weekend!

Ronaldo

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer na 16 november 2020 binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

 

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×