Weerbericht wisselvallig zomerweer, onweer ligt op de loer

Weer Oostenrijk

Weerbericht wisselvallig zomerweer, onweer ligt op de loer

Donderdag, het wordt warm en de zon schijnt vaak. In de ochtend kan het echter nog mistig zijn en in het zuidoosten zijn er ook een paar wolkenbuien. In de loop van de dag vormen zich enkele grotere stapelwolken die uit kunnen groeien tot buien of zelfs onweersbuien. In de regio van Vorarlberg tot Oberösterreich en zelfs Karinthië moet je hiermee rekening houden. Verder naar het oosten zou het droog blijven.

Aan de noordrand van de Alpen staat een lekker windje die vanuit west tot noordwest waait. In buien kan het zelfs harder gaan waaien. De temperaturen lopen op van 21 tot 28 graden. In het  oosten tot 30 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het 11 tot 15 graden.

Vrijdag wordt het onstabiel en wat frisser in het grootste deel van Oostenrijk, in het oosten kan nog nog steeds warm worden. Maar op een paar uur zon zouden we zeker moeten rekenen. Maar dat betekent zeker niet dat het de hele dag zo blijft. Wolken komen zeker voor bij en er kunnen buien ontstaan met onweer. Naar mate de dag vordert kan het echt behoorlijk gaan onweren. We zullen zien of dit uitgaat komen. In het zuidoosten blijft het langere tijd droog. De wind waait uit het westen. Maximum temperaturen tussen de 19 en 29 graden. Op 2000 meter 8 tot 12 graden.

Hoe gaat het verder?

Zaterdag in geheel Oostenrijk meer zon. Maar wolken en onweersbuien liggen ook deze dag weer op de loer. Wind komt uit het westen tot nordwesten. Maximale temperaturen 22 tot 29 graden, tot 29 graden in het oosten en zuidoosten.

Hoe het echt verder gaat daar kijken we as zaterdagochtend weer naar.

Brixen im Thale zwembad

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...