Weerbericht zeer wisselvalig en mild

Weerbericht zeer wisselvalig en mild

Na de vele sneeuwval van afgelopen vrijdag en na een relatief milde zaterdag zie je hier en daar nog wat sneeuwflarden liggen. De temperatuur kruipt heel langzaam omhoog. Tevens is er verse neerslag onderweg. Doordat de temperatuur stijgt zal ook de sneeuw onder de 2000 meter geheel of gedeeltelijk verdwijnen. Het blijft een komen en gaan van diverse fronten. Soms is de lucht wat kouder en daalt de sneeuwvalgrens weer wat meer. De details:

ZONDAG:

Zodra je een dergelijke kaart zoals hierboven ziet dan weet je dat er ellende aankomt. Een zeer groot lagedrukgebied met de kern boven de Noordzee beheerst al dagen het weer. Het lagedrukgebied is zo’n 3800 kilometer in doorsnede en beukt het ene na het andere front richting West Europa. Ook vandaag weer. De wind is westelijk en zacht. De sneeuwvalgrens ligt rond de 1800 meter. Tussen de regenzones door kan het ook lekker opklaren. Het is een ratjetoe van bewolking, soms wat nevel en soms wat zon. En het gaat allemaal vrij snel. In de ochtend trekt de meeste regen oostwaarts weg. De zon kan er dan even bijkomen maar er is in de dalen ook mist en laaghangende bewolking. De atmosfeer is doordrenkt met vocht. De maxima liggen tussen 10°c en 16°c. Na de middag komt er vanuit het westen een nieuwe neerslagzone aan. De SVG ligt ook dan rond de 1800 meter. Het nul graden niveau rond de 2200 meter.

MAANDAG:

Het is een stuk rustiger dan op zondag. Gezien de huidige berekeningen blijft het droog maar of het zonnig wordt is nog maar de vraag. De atmosfeer is bijzonder vochtig en instabiel. Het lagedrukgebied vult iets op en trekt wat verder weg. Het verliest een beetje zijn invloed op het weer in Oostenrijk. Toch kan er hier en daar nog flink wat bewolking blijven hangen. Met name de lage bewolking is soms zeer hardnekkig. Tevens is het erg mild voor de tijd van het jaar. De hoek waar de wind vandaan komt, west / zuidwest, is nu eenmaal de zachte hoek. De maxima liggen tussen 8° en 15°c. Op 2000 meter is het rond het vriespunt.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op dinsdag neemt de bewolking weer toe en komt er een nieuw front met neerslag. Heel veel regen of sneeuw zal dat niet brengen. Tevens wordt het weer iets koeler. Daardoor daalt de sneeuwvalgrens ook weer iets. Op dinsdag valt er sneeuw boven de 1300 meter. Op woensdag neemt de neerslag dan weer af en wordt het weer droger.  Daarmee gaat ook de temperatuur weer in de lift. Het is dus zeer wisselvallig met soms een beetje koeler en dan weer een beetje zachter. Tegen volgend weekend zien we wel weer een flinke sprong in temperatuur. Daarover later meer.

Fijne zondag!

Ronaldo

Gisteren zag het er overigens FANtastisch uit op de Gletsjer van Kaprun.

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter Topfoto

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter gisterochtend begon je op deze wijze je skidag.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×