Weerbericht: Zomer komt na wisselvallig weekend

Weerbericht: Zomer komt na wisselvallig weekend. Want het weer is de komende 2 dagen nu niet echt om over naar huis te schrijven. Vandaag is het wisselvallig met nu en dan regen en soms een flinke wind. En de verschillen zijn ook weer groot. Terwijl benoorden de Alpen veel bewolking aanwezig is, is het in het uiterste zuiden en zuidoosten nog best redelijk. Daar valt de minste regen en kan de zon ook nog tevoorschijn komen. Maar van Vorarlberg tot aan Wenen is het koel, nat en vaak met veel wind uit noordwestelijke richting. In het noordoosten komt de wind meer uit noordelijke richting.

Qua temperatuur ben je met 15°C benoorden de Alpen wel klaar. In het zuidoosten kan de grens met de 20°C nog wel geslecht worden. En aan het einde van de dag, als de zon allang onder is om 23.43 begint de zomer.

En houdt het weer zich daar dan ook keurig aan? Nou nee! Zondag wordt het wel een stukje beter maar zeker nog geen zomer. Er staat wat minder neerslag in de weerkaarten en de temperatuur doet er een streepje bij. Alleen het uiterste oosten is nog bevattelijk voor regengebieden. De noordkant van de Alpen is nog gevoelig voor wat buien en de zuidelijke deelstaten worden voorzien van de meeste zon. Daar is het ook het warmst met zo’n 21°C – 24°C.

Als aan het einde van de dag de zon zich in het noordoosten ook nog even laat zien kan het ook daar boven de 20°C opwarmen. Voor de rest blijft het algemeen onder de 20°C met nog steeds een stevige noorden tot noordoosten wind.

Op maandag knapt het verder op, op nadering van hoge druk en komt de zon ook steeds meer tevoorschijn. Aan de Alpen noordzijde kan er nog wat bewolking overdrijven en heel misschien worden daar door stuwing nog wat druppels uitgeperst. Het zal niet veel meer zijn en ze zullen snel verdampen want de temperatuur gaat rap omhoog. In Vorarlberg gaan we inmiddels over de 20°C en in het uiterste (zuid)oosten gaan we over de 25°C. Alleen de wind blijft nog wel een issue en is krachtig en nog steeds noordoostelijk. De lijnen van gelijke luchtdruk liggen dicht bij elkaar en dat betekent soms een flinke bries.

Na maandag knapt het steeds meer op, gaat de regen eruit en komt de zon meer en meer tevoorschijn. De temperatuur neemt een sprong en gaat richting de 30°C in het zuidoosten, in het noorden tikken we de 25°C makkelijk aan en in het westen richting de 25°C. De wind gaat er uit en het wordt heerlijk zomerweer. Dus nog een paar dagen geduld maar dan is het weer FANtastisch in Oostenrijk.

Fijn weekend!

Ronaldo

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...