Weerbericht Zomer maar het blijft niet droog

Foto's vanuit FO Tappenkarsee Kleinarl @Eric Boesmans

Foto’s vanuit FO Tappenkarsee Kleinarl @Eric Boesmans

Weerbericht Oostenrijk Zomer maar het blijft niet droog. De langste dag is voorbij en heel langzaam worden de dagen weer korter. De komende dagen is het lekker warm maar onweersbuien liggen op de loer.

De afgelopen nacht was het veelal bewolkt met hier en daar neerslag, het was niet koud met temperaturen rond de 13ºC. Vandaag overheerst de zon maar in de noordelijke helft van het Oostenrijk zijn af en toe nog wat wolkenvelden te zien. De temperaturen lopen op van  19ºC tot 27ºC, waarbij in Tirol en Karinthië plaatselijk de 30ºC aangetikt kan worden.

Woensdag is het in het westen nog zonnig en warm, daar zal het 22 tot 29 graden gaan worden, verder naar het oosten wordt het frisser. Is het dan koud? Nee met temperaturen tussen de 18 en 24 graden is het nog lekker. Ook zullen er meer wolken zichtbaar zijn des te verder je naar het oosten gaat. Uit de wolken kunnen gedurende de dag soms hevige regen- en onweersbuien uit voortkomen, voornamelijk in Neder-Oostenrijk, Wenen en Noord-Burgenland. Ook Oost-Tirol en Opper-Karinthië zal het niet droog houden.

Verdere trend

De donderdag weer veel zon in Vorarlberg en Noord-Tirol en kans op regen en onweersbuien richting het oosten. In het westen vind je ook de hoogste temperaturen tot maximaal 28ºC, in de rest van het  land wordt het 17 tot 24 graden. Richting het weekend zal het in Salzburgerland, Oberösterreich en het oosten van Steiermark droog zijn, de rest krijgt te maken met neerslag. De temperaturen liggen tussen de 23 en 28 graden.

Het weekend is niet veel anders zon en neerslag met temperaturen tussen de 20 en 30 graden, zondag kan het zelfs 31 graden worden.

We proberen de komende weken drie keer per week een weerbericht te schrijven. De eerst volgende keer is de donderdagochtend en Ronaldo neemt ons dan weer mee op de zaterdagochtend. Voor meer Europees weer (buiten Oostenrijk) kun je ook een kijkje nemen op Vakantieweer.nu 

Fijne dinsdag

Reserve “weerman” Michel

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Grote Banner Chalet Bramberg

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×